SAS on pankroti äärel?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra lennufirma SAS lennuk Stavangeri lennujaamas.
Norra lennufirma SAS lennuk Stavangeri lennujaamas. Foto: Ove Hansen / SCANPIX.

Mitme Rootsi meediaallika sõnul on Skandinaavia lennufirma SAS pankroti äärel ning töötajatel antakse valida palgakärpe või vallandamise vahel, vahendas uudisteportaal The Local.

Kuuldused raskustes lennufirma pankrotist on viimastel nädalatel maad võtnud ning need said hoogu juurde, kui SAS lükkas edasi kvartaliaruande avalikustamise, mis peaks toimuma esmaspäeval.

Päevalehe Expressen andmeil käivad Rootsi valitsusega kriisikõnelused selle üle, kuidas tulla toime võimaliku pankrotiga.

SAS-iga laenukõnelusi pidavad kuus panka soovivad, et valitsused annaksid 4,7 miljardi Rootsi krooni (550 miljoni euro) suurusele laenule tagatise.

Ärileht Dagens Industri kirjutas reedel, et Rootsi, Taani ja Norra valitsus küsisid Euroopa Liidult (EL) luba anda SAS pangalaenule riiklik tagatis.

SAS-i personalile esitatakse ultimaatum - kas leppida palgakärpega või jääda tööst ilma, kirjutas päevaleht Dagens Nyheter kirjutas pühapäeval. Kärped puudutavad palku ja puhkusetasusid ning näevad ette pikemaid töötunde, ütles allikas ajalehele. 2010. aastal andis salongipersonal töövaidluses järele ning leppis väiksema palgaga.

Firma on lubanud koos kvartaliaruandega esitada ka konkreetsed plaanid tulevikuks.

SAS-il on viimastel aastatel olnud raskusi konkurentsivõimega. Sellele on kaasa aidanud suured palgad, pensionikulud ja vananev lennukipark.

SAS-is töötab 20 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles