Ryanairi reisija visati «vale käsipagasi» pärast lennukist välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennukid.
Ryanairi lennukid. Foto: Reuters / Scanpix

Ryanair laskis politseil reisija vahetult enne õhkutõusmist välja visata, kuna naisel oli lisaks raamatule kaasas paberrull, mis ei mahtunud käsipagasisse.

Valencia lennuväljal ühe reisija filmitud ja internetti postitatud video tõttu on Hispaania Twitteri kasutajate seas  levimas üleskutse boikoteerida Iiri odavlennufirmat, kirjutab Telegraph.

Hispaania väljaannete väitel palusid Ryanairi töötajad naise lennukist maha tõsta, kuna ta oli rikkunud käsipagasireegleid, tulles lennukisse kahe esemega – raamatu ja paberirulliga, mis ei mahtunud ta kohvrisse.

Ryanairi esindaja väitel lükkas naine töötajaid ning ei näidanud dokumente. «See reisija rikkus lennuvälja turvareegleid ja käitus tõrksalt ning viidi lennukist Ryanairi töötajate palve peale,» ütles pressiesindaja.

Ryanair lubab oma reisijatel võtta käsipagasina lennukisalongi ühe eseme, mis ei tohi olla suurem kui 55 cmx40 cm x 20 cm ja ei tohi kaaluda üle 10 kg.  Kõik  suuremad esemed tuleb anda pagasisse, mille tasu jääb sõltuvalt lennust 19 ja 37 euro vahele ja pagas ei tohi kaaluda rohkem kui 15 kg.

Oma kasumi säilitamiseks on lennufirma aina enam hakanud sõltuma lisatasudest, nagu näiteks pagasitasu.

Tänavu tõstis Ryanair pagasitasu n-ö tippaegadel, sel nädalal aga teatas, et suurendab nende istmete arvu, mida saab reserveerida ja mille eest tuleb maksta umbes 19 eurot.

Vaata videod juhtunust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles