Kohus: pikalt hilinenud lennu korral on reisijal õigus hüvitisele

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Kohus asus lennureisijate poolele.
Euroopa Kohus asus lennureisijate poolele. Foto: CORIBS/Scanpix

Euroopa Kohus kinnitas oma kohtupraktikat, mille kohaselt pikaajaliselt hilinenud lendude reisijatel on õigus saada hüvitist.

Kohus leidis, et hilinenud lendude reisijaid tuleb hüvitise saamise õiguse seisukohalt käsitada «viimasel hetkel» tühistatud lendude reisijatega sarnases olukorras olevaina ning seepärast on neil õigus saada hüvitist, kui nad kaotavad lennu hilinemise tõttu aega kolm või rohkem tundi.

Euroopa Liidu õigus näeb ette, et lennu tühistamise korral on reisijatel õigus saada kindlasummalist hüvitist 250 kuni 600 eurot  - sama õigus kehtib seega ka liigselt hilinenud lendude puhul

Samas märgib kohus, et niisugune hilinemine ei anna reisijatele õigust saada hüvitist, kui lennuettevõtja on võimeline tõendama, et pikaajaline hilinemine on tingitud erakorralistest asjaoludest, mida ei oleks suudetud vältida isegi siis, kui oleks võetud kõik vajalikud meetmed, ehk asjaoludest, mis väljuvad lennuettevõtja tegeliku kontrolli alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles