Vanadest naftaplatvormidest võivad saada spaahotellid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanadest naftaplatvormidest võivad tulevikus saada spaahotellid.
Vanadest naftaplatvormidest võivad tulevikus saada spaahotellid. Foto: Morris Architects
Norra rannikuvetes ja mujal maailmas leidub hulk peagi pensioniikka jõudvaid naftaplatvorme ning küsimuse üle, mida vanade rajatistega peale hakata, on arutatud kaua. Hiljuti lõppenud innovatsioonikonkursil käidi välja idee ehitada neist luksuslikud spaahotellid.

Sellisele mõttele tuli Ameerikas tegutsev firma Morris Architects ja nende projekt «Oil Rig Hotel and Spa» sai konkursil Radical Innovation in Hospitality Awards 10 000 dollari (üle 100 000 krooni) suuruse peapreemia, vahendas E24.no.

Morrise kavandatud platvormhotell on keskkonnasõbralik ja ammutab kogu tegutsemiseks vajaliku energia päikesepaneelidest, tuulikutest ja lainete loksumisest. Hotellis on kasiino, gurmeerestoran, spaa ja ülemisel korrusel bassein. Kõik numbritoad asuvad vähemalt 50 meetrit merepinnast kõrgemal ja seega on tagatud kena vaade merele. Külastajad toimetatakse hotelli helikopteriga.

«Platvormil on palju ühist Põhja-Rootsis asuva Jukkasjärvi jäähotelliga. See annab külastajatele täiesti erilise elamuse. Nüüd on meie töö näidata, et see ei jää vaid ühekordseks projektiks, vaid tegemist on väga tõsise ettepanekuga,» rääkis Morris Architectsi esindaja Douglas Oliver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles