Laevareisijate arv tõusis üheksa kuuga ligi viis protsenti

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Toomas Huik / Postimees

Üheksa kuuga läbis Tallinna Sadama sadamaid 6,84 miljonit reisijat ehk mullusest 4,8 protsenti enam.

Septembris oli reisijaid 687 893, mis on üle 7 protsendi rohkem kui aasta varem.

Suurima reisijate arvuga oli üheksa kuu arvestuses 81 protsendiga Tallinna-Helsingi liin, mille laevad teenindasid kokku 5,52 miljonit inimest. Tallinna-Stockholmi liinil reisis 11 protsenti ehk 742 000 inimest ja Peterburi liinil 138 000 inimest ehk 2 protsenti reisijatest. Tallinna ja Saaremaa sadamaid külastanud kruiisituristid moodustasid üheksa kuu kokkuvõttes 438 011 inimest.

Reisijate arv on tänavu kasvanud igal liinil, suurimat tõusu näitab endiselt Tallinna-Helsingi liin. Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul toetavad seda trendi ilmselgelt kahe naaberriigi vahelised head suhted ja ühtlasi ka liikumist aina enam soodustav kaksiklinna efekt.

Arro sõnul on nii sadama kui tõenäoliselt kõigi Tallinna turismiettevõtete vaatepunktist positiivne see, et Peterburi liinil on Tallinna külastanud  turiste juba poole rohkem kui aasta tagasi. «Just Peterburi suunal näeme tulevikus suurimat võimalust oma reisijatearvu märgatavalt kasvatada,» ütles Arro.

Üheksa kuuga on reisilaevad kokku teinud 4018 külastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles