Eesti populaarsus briti ja Venemaa turistide seas kasvab

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme Õe hotell Tallinas.
Kolme Õe hotell Tallinas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu septembris 212 000 sise- ja välisturisti, mis oli 15 protsenti enam kui aasta eest septembris. Eelmise aasta septembriga võrreldes suurenes enim Venemaalt ja Suurbritanniast saabunud turistide arv.

Septembris peatus majutusettevõtetes 151 000 välisturisti ehk 71 protsenti majutusteenuseid kasutanud turistide koguarvust, teatas statistikaamet.

13 000 turisti tuli Venemaalt. Venemaalt saabunud turistide arv on majutusettevõtete klientide hulgas kogu aasta jooksul hoogsalt kasvanud. Erandiks ei olnud ka september, kui Venemaalt saabus 47 protsenti enam turiste kui mullu septembris. Venemaalt saabunud turistidest 71 protsenti kasutas Tallinna, 12 protsenti Ida-Virumaa ja 5 protsenti Tartu maakonna majutusettevõtete teenuseid.

Suurbritanniast saabus üle 8000 turisti ning eelmise aasta septembriga võrreldes nende arv kahekordistus. Jätkuvalt on Eesti peamine turismipartnerriik Soome. Soomest saabus 62 000 turisti ehk 41 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust.

Septembris peatus majutusettevõtetes 61 000 siseturisti, mis oli 8 protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul. 47 protsenti majutatud siseturistidest olid puhkusereisil ja 39 protsenti tööreisil.

Siseturistide meelissihtkohaks oli Harju, Tartu ja Pärnu maakond, kuid meelsasti peatuti ka Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Septembris pakkus külastajatele teenust 915 majutusettevõtet ehk 16 protsenti vähem kui turismi kõrgkuul juulis. Külastajate käsutuses oli 18 500 tuba ja 42 000 voodikohta. Täidetud oli 44 protsenti tubadest ja 33 protsenti voodikohtadest. Juuliga võrreldes vähenes tubade täitumus 19 ja voodikohtade täitumus 22 protsendipunkti.
Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2010. aasta septembriga võrreldes 2 eurot kallim.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles