Video: vaata, kuidas suur kruiisilaev pooleks lõigatakse (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Kruiisilaevade tootja Silversea soovib suuremat laeva, kuid ei taha uut osta. Selle asemel saagis ta olemasoleva luksuslaeva pooleks ja lisab peagi pikendava jupi vahele.

Silversea lõikas Silver Spirit nimelise laeva pooleks ja töötab nüüd selle nimel, et 15-meetrine jupp kahe laeva poole vahele asetada, vahendas Travel+Leisure. 

Järgmise kahe kuu jooksul teostatakse Sitsiilias asuvas Fincantieri laevatehases Silver Spirit laeval ligi 800 000 eurot maksvad renoveerimistööd. Tänu lisatavale pikendusele hakkab laeva avalikes ja meelelahutusele mõeldud aladel rohkem ruumi olema.

Laeva pikendamiseks kulub 450 000 tundi tööd ja läheb vaja 500 töömeest. Muutuste hulka kuulub pikendatud välidekk ja bassein, uus spaa, kaks uut avalikku ruumi ja uus treeningala. Kõik laeval olevad toad läbivad samuti uuenduskuuri. 

Kuigi Silver Spirit on esimene luksuskruiisilaev, mis pikendamise eesmärgil pooleks saetakse, on tavalised kruiisilaevad seda praktikat kasutanud ka varem. Seda seetõttu, et laeva pikendamine on tunduvalt odavam kui uue laeva tellimine, mis võib maksma minna ligi miljard eurot.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles