Jalgsi ümber maailma rändav Meigo peab terviserikke tõttu pausi tegema

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meigo Märk

Postimees kirjutas novembris vaprast eesti noormehest Meigo Märkist, kes juba neljandat aastat rändab jalgsi ihuüksi mööda maailma ringi. Paraku on sedavõrd ekstreemne matk Meigo tervisele jälje jätnud ning rännusell peab jalutamisest kohe pikemaks ajaks pausi võtma.

Millal hakkasid tundma, et tervisega on midagi valesti?

Mõned nädalad tagasi hakkasin tundma vasakus rinnas äkilisi teravaid valusid, mis ei tahtnud lõppeda. Üle 18 620 kilomeetri pikk teekond läbi 22 riigi, mis kestnud kolm aastat ja kaheksa kuud (koos suhteliselt raske seljakotiga) on ikkagi hakanud tervisele tunda andma. Just eriti südamele.

Kuhu pöördusid abi saamiseks?

Läksin uuringutele Penang linna suurde haiglasse Lääne-Sumatras, Indoneesias.  Olin seal kokku neli päeva, mil mu süda oli 24 tunnise jälgimise all ning kus viidi läbi erinevaid väga detailsed südameuuringud.  Mul avastatigi südamerütmi häired ja mingid muud rikked, kuid õnneks siiski mitte midagi väga tõsist. Nelja päevased südameuuringuid koos erinevate ravimitega läksid kokku maksma alla 100 euro, mille tasus lahkelt üks minu Vietnami sõber.

Meigo koos pea kuue meetri pikkuste juustega joogiga Indias Bharuchi linnas
Meigo koos pea kuue meetri pikkuste juustega joogiga Indias Bharuchi linnas Foto: Meigo Märk

Kuidas plaanid oma tervist turgutada ning millal saad jälle teele asuda?

Praegu on plaanis teha pikemast jalutamisest paus kolmeks kuuks, kuid vajadusel ka pikemalt. Eelkõige kavatsen toituda väga tervislikult - eriti palju puu- ja juurviljasid ning juua kasulikke ravimtaime teesid.

Siis veel natuke joosta, teha teatud harjutusi, et südant muuta tugevamaks, piisavalt magada, mediteerida, lugeda raamatuid, tegeleda teiste mulle südamelähedaste ja oluliste tegevustega ning kindlasti komponeerida ka uut muusikat.

Meigo Märk
Meigo Märk Foto: Erakogu

Oled seni pidevalt liikumises olnud. Kus sa plaanid nüüd need mitu kuud olla?

Taastumise asukohaks saab olema üks tühjana seisev majake, kus praegu mitte keegi ei ela ning mis asub keset loodust ühes väikeses külas. Sinna kutsusid mind puhkama üks imeline perekond, kellega muutusin oma rännakul väga lähedaseks ning kellele see maja ka kuulub.

Sinna majja jõuan esimest korda alles homme - interneti seal ei ole, seega saan ka natuke sotsiaalmeediast puhata. Las see asukoht jääb saladuseks... Sinna jõudmiseks pean kasutama küll bussi 120 kilomeetri läbimiseks, kuid hiljem on kindel plaan jalutamist jätkata täpselt sealt, kus pooleli jäi.

Loodetavasti õnnestub peatselt jälle teel olla - seda parema ja tugevamana!

Meigo tegemistega saad lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles