Euroopa Liit hakkab 18-aastastele tasuta rongipileteid jagama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stuart Boulton / Alamy/ Vida Press

Plaan hakata Euroopa Liidu 18-aastastele elanikele tasuta rahvusvahelisi rongipileteid jagama sai Europarlamendilt rohelise tule.

Brüssel teatas, et 20 000 Euroopa Liidu noorukit saab oma 18. aasta sünnipäevaks kõigis liikmesriikides tasuta rongiga sõitmise võimaluse kindlaks määratud perioodini, vahendas Lonely Planet.

Noorukid saavad endale Interrail passi, millega on neil võimalik kindla perioodi vältel terves Euroopas piiramatult rongiga ringi sõita. Riikides, kus Interrail ei kehti, nagu Läti, Küpros ja Malta, pakutakse noortele muid tasuta transpordi võimalusi.

Asja idee on selles, et noored saaksid avastada Euroopa ilu ja mitmekülgsust, selgitas üks idee väljakäijatest Manfred Weber, kes on Saksamaa saadik Europarlamendis.

Pileteid saab kasutada vaid kolm nädalat järjest, kuid reisiperioodi saavad noorukid kahe aasta jooksul ise valida.

Need, keda 18. aasta sünnipäev tuleval aastal ees ei oota, saavad endale siiski Interraili passi osta. Interraili passi omanikud saavad reisida 30 riigis ning üks pass maksab 12–27 aastastele 282 eurot ning kehtib 15 päeva järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles