Sügisvaheaeg Jurmalas!

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jūrmala

Esimesed koolikuud on juba selja taga ja on viimane aeg teha koolivaheajaks plaane. See nädal tuleks kindlasti veeta pere ringis ja see peaks olema aeg, mil puhata, meelt lahutada, end veidi tuulutada ja ehk omandada midagi uut – nädal täis seiklusi ja positiivseid emotsioone. Tule ja veeda see aeg Jurmalas, kus toimub mitmesuguseid üritusi ning võid külastada vaatamisväärsusi, kus toimub koolivaheaja nädalal erinevaid põnevaid ja harivaid vaba aja tegevusi. 

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Tasuta rulluisutamise kursus, loomingulised töötoad ja meelelahutus. Peredele, lastele ja kõigile, kellele meeldib aktiivne vaba aja veetmine värskes õhus, toimub oktoobri igal laupäeval ja pühapäeval kell 11-14 sõltumata ilmast Majori spordiväljakul rulluisutamise kursus professionaalse treeneri juhendamisel. Loomingulistes töötubades pakutakse täiskasvanutele ja lastele võimalust valmistada erinevaid maske, pildiraame, unenäopüüdjaid (amulette) ja muid põnevaid asju. 28-29.oktoobril on loomingulistes töötubades võimalik meisterdada halloweeni maske ja kostüüme. Külastajate meelt lahutavad Simpsonite animasarja tegelased. Avatud on kohvik, kus pakutakse sooja teed, kohvi ja võileibu. Loomulikult võib kaasa võtta oma termose ja võileivad ja korraldada pikniku pere ja sõpradega.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Kulinaaria töötoad lastele ja vanematele. Eripakkumine “Valmistame koos” koolivaheajal La Finesse stuudios. Töötubade ajal on lastel koos vanematega võimalus õppida valmistama Läti sümbolitega küpsiseid (25.oktoobril kell 11:00 toimub töötuba lastele vanuses 4-6, 26.oktoobril kell 11:00 lastele vanuses 7-10), plaanis on noorte kondiitrite kursus, kus lapsed õpivad küpsetama väga maitsvat õunakooki (28.oktoobril kell 11.00 töötuba lastele vanuses 7-14).

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Tarzani seiklus, mis nõuab jõudu ja osavust. Oktoobris toimuvad Dzintari parkmetsas tööpäevadel kell 11-14 Jurmala Tarzani seiklused 30% soodsamalt. Seikluspargis on viis rada aktiivseks puhkuseks nii täiskasvanutele kui lastele. Tarzani hüpe, jalgrattasõit üle silla, lendav rula ja muud põnevad takistused on suurepärane valik puhkuseks värskes õhus.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Jurmala jalgrattasadulas. Jalgrattamatkal võid avastada Jurmalat hoopis uuel moel. Lisaks on see mugav, odav ja tervislik! ZLX Bike rattarendist leiad Fatbike jalgrattad (paksudega rehvidega) mis sobivad lõõgastavaks retkeks mööda liivaranda või spordiüritusteks luidetel. Lisaks sellele pakub  ZLX Bike sel sügisel 1.oktoobrist 30.novembrini suurepärast võimalust – kui rendid kaks Fatbike, saad kolmanda tasuta! Sixt rattarendil on samuti sügise eripakkumine:   kui registreerid retkele, on esimesed 2,5 tundi tasuta, kui sisestad või ütled koodi 550155. Kood kehtib üks kord ja ühele kasutajale. Sixt jalgrattarent on lihtne ja mugav viis kogu perele jalgrattamatka korraldamiseks! Tule, võta rattad ja asu teele, kuhu soovid – elamuslikule retkele läbi linna või emotsioone pakkuvale loodusmatkale! Jalgratta võid rentida ühes punktis ja tagastada hoopis teises!

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Bowling kogu perele. Sel sügisel saab Jurmalas kogu oktoobrikuu jooksul mängida bowlingut    40% soodsamalt. Bowlingu pakkumine rahvusvahelises wellness-keskuses Balans kehtib tööpäevadel kell 12:00 - 18:00 ja hind on 4 eurot tund.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

SPA rännak lastele. Juba noores eas peavad lapsed iga päev täitma oma tähtsaid ülesandeid ning see väsitab. Nad on ära teeninud puhkuse ja võimaluse nautida lõõgastavat SPA rännakut! SPA rännak lastele hotellis Baltic Beach Hotel toimub aadressil Juras 23/25 ja sisaldab meeldiva aroomiga piimavanni, keha massaaži ja banaani-piimakokteili. Sooduspakkumine kehtib esmaspäevast pühapäevani ja lastele on avatud ka mängutuba erinevate arendavate ja põnevate mänguasjade ning joonistus- ja meisterduskomplektidega ja muidugi ei puudu sõbralik ja hooliv kasvataja.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Katsed kuiva jää ja vedela lämmastikuga. 28.oktoobrist alates võib Korso galerii 1. korrusel kella 12:00-18:00 jälgida katseid, mida demonstreerivad teadus- ja koolituskeskuse Zili brīnumi töötajad. Samas toimub ka taluturg ja kell 20:00 on restoranis Roof B-B-Q kontsert.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Tasuta Lasteklubi külastus. Rõõmustage lapsi sügisvaheajal ja koguge energiat talveperioodiks! Kui vanemad on SPA protseduuril ajavahemikus 23.-27.oktoobrini, saavad lapsed tasuta külastada hotelli SemaraH Hotel Lielupe lasteklubi aadressil Bulduru prospekt 64/68, 23., 25. ja 27. oktoobril kell 11.00 - 11:45 toimuvad ergutavad sügisesed tegevused looduslike materjalidega, 24., 26. ja 28.oktoobril kell 11.00 - 11.45 treeningud loodushäälte saatel füsioterapeudi juhendamisel. Üksnes sügisvaheajal on kuni 13-aastastele lastele immuunsust tõstvad haloteraapia seansid erihinnaga!

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Sügise SPA rituaalid lastele. Hotel Jūrmala SPA aadressil Jomas 47/49 pakub lastele vanuses 4-14 võimalust nautida SPA programme, näiteks “Laste vaheaeg SPAs”, mis sisaldab Bubble gum massaaži, Glitter tattoo ja dekoratiivkivikesega juukseehet ning hapnikukokteili, SPA programm “Õun” sisaldab pärlivanni õunasoolaga, keha koorimist õunalõhnalise koorimiskreemiga, lõõgastavat massaaži õunakreemiga ja teed ning tervislikke suupisteid. 

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Hiline hommikueine kui suurepärane päeva algus. Rahulik koolivaheaja hommik sobib ideaalselt mitte ainult jalutuskäiguks mere rannal vaid ka hilisteks hommikueineteks  (brunch). Jurmalas on see pakkumine viimastel aastatel järjest populaarsemaks muutunud ja Jurmala elanikud ning linna külalised võivad nautida peent buffet-hommikusööki või traditsioonilisi hommikueineid.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Looduspargid ja terviserajad. Jurmala ilu on kõige parem märgata Jurmala loodusparkides jalutades. Kemeri rahvuspargis näed looduslikku sanglepa lodumetsa, võid liikuda laudteedel läbi Kemeri Suursoo ning jõuad veelindude meelispaigaks oleva Sloka järve äärde, kuhu viib läbi erinevat tüüpi metsade kulgev loodusrada. Linna idaosas on Ragakapa looduspark, mis on loodud männimetsaga kaetud vanade luidete ja ranniku loodusliku mitmekesisuse säilitamiseks. Ragakapa looduspargi matkaraja juurest leiad infot sealse looduse mitmekesisuse ning Ragakapa maastiku erilise kujunemisloo kohta. Infot on ka taimestiku, loodusliku männimetsa kujunemise ja metsas leiduvate putukate kohta.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Rõõm mängimisest ja rulluisutamisest Dzintari parkmetsas. Dzintari parkmets Jurmalas on suurepärane koht aktiivse puhkuse armastajatele ja neile, kes eelistavad rahulikke jalutuskäike hingates männimetsa aroomist küllastunud õhku. Parkmets asub päris Jurmala keskel ja selle kõige väärtuslikumateks aareteks on 200-aastane männik ja kaitsealused biotoobid, mis on kuni tänaseni säilinud puutumatuna. Parkmets on paradiis ka rulluisutajatele ja rulatajatele, kuna seda läbib rulluisurada ja parkmetsa lääneosas on skatepark. Aktiivse sportimise järel on alati võimalus ronida Dzintari vaatetorni, mille kõrgus on 33,5 meetrit ja kus on eriti suur vaateplatvorm ning kogu torni ulatuses on kokku 12 platvormi, millelt avanevad vaated igas suunas. Tule ja naudi vaadet merele ja Jurmalale ülalt.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Muinasjutt muuseumis! Jurmala linnamuuseumi näitusel “Laps kuurordis” võid tutvuda lastele mõeldud meelelahutuste ja tegevustega kuurordis 19.sajandist kaasajani. Näitusel ei pea piirduma ainult erinevate mängude ja mänguasjade, rõivaste ja rannavarustuse vaatamisega, vaid saab kogeda ranna atmosfääri ja  ehitada liivalosse. 23.oktoobril kell  15:00 toimuvad muuseumis tasuta üritused – liivamängud lastele ja muinasjutu töötuba. Eelregistreerimine numbril +371 29331883.

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Päev Aspazijal külas. Peredel on huvitav vaadata interaktiivset näitust “Аspazija pöördub tagasi Dubultisse”. Näitus koosneb üheksast elemendist, mille hulgas on kolm virtuaalset kujundit hologrammi vormis – Aspazija ja kaks kassi, kes poevad osavalt peitu. Uue põlvkonna seadmete abil on interaktiivseks muudetud ka Aspazija maja külalistetoa laud, kus külastajate käsutuses on kuus interaktiivset mängu, mis on seotud poetessi elu ja loominguga. 

/ Jurmala
/ Jurmala Foto: Jūrmala

Kunagi oli Jurmalas ...  Jurmala vabaõhumuuseumis on Läti suurim köiepunujate tööriistade ja materjalide kollektsioon. Kollektsioonis on 49 meremehesõlme ning erinevate köite ja nööride näidised. Koolilapsed saavad muuseumis vaadata ka ankrute ja kalapaatide kollektsiooni, tutvuda vanaaegse kaluritalu ja selle hoonetega –elumaja, küün, vankrikuur, võrgukuur, kalasuitsutuskoda, saun ja muud huvitavad ehitised.

Rohkem infot puhkuse võimaluste kohta Jurmalas leiad www.visitjurmala.lv

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles