Reisimise tulevikuks saavad juturobotid ja liitreaalsus

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juturobotid on reisimise tulevik.
Juturobotid on reisimise tulevik. Foto: Vida Press / Scanpix

Lennujaamades muutub tehnoloogia järjest arenenumaks, et teha reisimine personaalsemaks, automatiseeritumaks ja loodetavasti ka lihtsamaks.

Mõnes paigas on võimalik juttu puhuda Mildredi, Carla või Oscariga. Vaatamata sellele, et tegu ei ole päris inimestega, suudavad nad suurepäraselt vestlust arendada. Nende omanikeks on vastavalt Lufthansa, Avianca ja Air New Zealand, kes kõik üritavad tehisintellekti enda kasuks tööle panna, vahendab Independent.

Tehnoloogia kasutamise maht on jõudsalt tõusnud ning hiljutisest reisijate harjumuste uuringust selgus, et näost näkku reisile registreerimist toimub juba 46 protsenti vähem kui varem. Isegi oma kohvri lennukile saatmise eest vastutab nüüd juba 47 protsenti reisijaid, kuigi eelmisel aastal oli see näitaja veel vaid 31 protsenti. Samast uuringust selgus, et suur hulk inimesi oleksid nõus biomeetrilise passikontrolliga selle asemel, et päriselt mõnd dokumenti kaasas kanda ja ette näidata. See kõik on aga alles algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles