20 veidrat eset, mida on üritatud üle piiri viia

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigrikutsikas
Tiigrikutsikas Foto: Vida Press

Reisijad unustavad sageli kotti väikesed käärid või küüneviilid ning need ei pane enam turvakontrollis kedagi imestama. Küll on aga mõni smugeldaja läinud palju loovamaks ning üritanud vaikselt üle piiri viia üsna kummalisi esemeid.

Travel Pulse ja My Offers on kokku pannud nimekirja kõige imelikumatest asjadest, mida inimesed on üritanud üle piiri vedada.

1. Tiigrikutsikas – väikest loomakest üritati viia Taist Iraani. Reisijatel oli kaasas uinutatud kahe kuu vanune tiigrikutsikas. Kutsikas oli pandud kohvrisse koos hunniku mänguasjadega ning tiigrikese peitnud naise soov oli loom Iraanis maha müüa.

2. Kokaiinist kips – 66-aastane reisija kandis kipsi, kuna sääres oli kaks mõra. Kips oli tehtud aga kokaiinist. Õõvastav on see, et mees oli ka päriselt oma jalaluu murdnud juhuks kui tal kästakse röntgenisse minna. Tal oleks see nipp isegi ehk õnnestunud, kui ta ei oleks üritanud kokaiini üle piiri smugeldada ka kohvris. Mees oli teel Tšiilist Hispaaniasse.

3. Laip – surnud abikaasat ja isa üritasid ratastoolis üle piiri vedada ema ja tütar, kes olid lahkunud lähedasele ette sättinud päikeseprillid. Kui ametnikud nad vahele võtsid, väitsid naised, et arvasid perepead magavat. Mõlemad arreteeriti, kuid süüdistust neile ei esitatud. Ema ja tütar olid  teel Inglismaalt Saksamaale.

4. Inimese pea – reisija oli juba Haitilt Ameerika Ühendriikidesse lennanud, kui sealsed ametnikud avastasid naise kohvrist inimese pea, millel olid küljes juuksed, nahk ja hambad. Naine kandis pead kaasas, kuna oli voodoo usku.

5. Pükstesse peidetud ahvid – mees oli tulnud reisilt Taist ja maandunud Ameerika Ühendriikides, kui ametnikud ta kinni pidasid. Kohvri avamisel lendas sealt kõigepealt välja troopiline lind. Seejärel leiti kotist veel kolm lindu ning 50 haruldast orhideed. Oma pükstesse oli mees peitnud kaks ahvi. Ahne turist sai 57-päevase vanglakaristuse ning ahvid viidi Los Angelese loomaaeda.

6. Elus krokodill – siselennul Kongo Demokraatlikus Vabariigis võttis mees kotis kaasa elusa krokodilli. Reisi ajal pääses aga krokodill vabadusse ning kogu meeskond ja reisijad põgenesid väikelennuki etteotsa. Sellepeale kaotasid piloodid lennuki üle kontrolli ning kukkusid alla. Kokku hukkus õnnetuses 20 inimest, pääses vaid üks reisija.

7. Võltsidentiteet – Hongkongis astus lennukile vanem kaukaasia mees, kuid Kanadas astus lennukist välja noor Aasiast pärit mees. Silikoonmaski kasutanud reisija suundus lennu ajal tualetti ning riietas end ümber. Kanadas jäi ta aga oma trikiga vahele ning arreteeriti.

8. Naine – Taist pärit naine lootis läbi Mehhiko pääseda Ameerika Ühendriikidesse, kust ta varasemalt oli välja saadetud. Selleks puges ta kohvrisse ning kohver asetati auto pagasiruumi. Naine leiti siiski üles.

9. Ketassaag – mees üritas lennukile saada ketassaega, mis oli ka bensiini täis ehk siis täiesti kasutuskõlblik. Üllataval kombel ta lennukile isegi lasti, aga bensiin võeti ketassaest siiski enne välja.

10. Raketiheitja – masin leiti reisija pagasist ning uurimisel selgus, et ohtu ta tegelikult ei kujutanud.

11. Armadill – tegu oli siiski vaid topisega, mis saadeti Ühendriikidest Austraaliasse kellelegi kingiks. Sellele vaatamata ei lasknud Austraalia ametnikud topist üle piiri, kuna Austraalias on väga karmid seadused selle kohta, mida võib riiki tuua ja mida mitte.

12. Kaks 100 000-dollarilist rahatähte – Lõuna-Koreast Ühendriikidesse reisinud mees peeti New Yorgi lennujaamas kinni, kuna selgus, et tal on kaasas kaks 100 000-dollarilist rahatähte. Selliseid rahatähti prinditi vaid 1934. aastal ning ringlusesse nad kunagi ei jõudnudki. Hiljem selgus, et tegu on võltsingutega.

13. Kolm maamiini – reisija oli teel lõhkeainete demonstratsioonile San Franciscos, kui tolliametnikud ta kinni pidasid. Naisel lasti järgmise lennuga sihtkohta lennata, kuid siiski ilma maamiinideta.

14. 5-kuune beebi – paar reisis Egiptusest Araabia Ühendemiraatidesse ning oli käsipagasisse peitnud oma 5-kuuse beebi. Laps avastati kohvrist alles siis, kui kott oli läbinud juba röntgenmasina, ehk tita oli saanud juba ohtlikus koguses kiirgust. Vanemad soovisid last salaja üle piiri vedada, sest neil ei olnud talle viisat.

15. Egiptuse varandus – 3000 aasta vanune sarkofaag leiti reisija juurest, kes sõitis Hispaaniast Ühendriikidesse. Egiptuse ametnik sõitis Miamisse väärtesemele järele ja see viidi tagasi Egiptusesse. Ühtlasi selgus, et sarkofaag oli juba umbes 1000 aastat tagasi Egiptusest varastatud.

16. Inimlihatabletid – Lõuna-Korea tolliametnikud leidsid reisija pagasist tuhandeid väikseid kapsleid, mis olid täidetud jahvatatud inimbeebi lihaga. Teatud kultuurides usutakse, et sellised tabletid võivad ravida haiguseid.

17. Kameeleon – 17-aastane neiu reisis Dubaist Inglismaale ning soovis kaasa võtta kameeleoni. Ta otsustas loomakest mütsina kanda ja ta nii üle piiri smugeldada. Üllataval kombel pääses neiu Dubais lennukile ning tema tegu avastati alles Manchesteri lennujaamas, kui teised reisijad hakkasid kameeleoni pildistama.

18. 1000 tarantlit – loomapoe omanik peeti kinni Brasiilias, kui röntgenmasinas nähti, et tal on kotis 1000 tarantlit. Arvatavasti soovis ta neid oma loomapoes maha müüa.

19. Hobune koerapuuris – kui loomi smugeldatakse, siis tavaliselt üritatakse üle piiri vedada ikka väiksemaid isendeid. Saksamaa lennujaamas avastasid ametnikud ühe koerapuuri, mis oli ebatavaliselt täis, lähemal uurimisel selgus, et puuri oli topitud mini-hobune.

20. Pistrikumunad – munad olid väärt umbes 70 000 eurot. Mehel oli plaanis need Inglismaalt Dubaisse smugeldada ning need seejärel sealsele ärimehele maha müüa. Ta sai 30-kuuse vanglakaristuse, sest üritas neid üle piiri viia ning lisaks oli ta need ka ebaseaduslikult mägedest varastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles