Hotell, mis väidab, et seal on kõige parem voodi

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Vida Press

Hotellides käiakse ju peamiselt magamas, mistõttu on mugav voodi kõige olulisem asi, mida üks majutusasutus võib pakkuda. 

Londoni Savoy hotelli Royal sviit väidab, et nende juures on kõige mugavam voodi terves maailmas. Nende sõnul annab voodi «kõik mugavused, mis praegusel ajal on võimalik saada,» vahendab Travel and Leisure.

Madrats on tehtud Khangai jaki, kes elutseb peamiselt Mongoolias, karvadest. Selles voodis magamiseks tuleb ühe öö eest välja käia umbes 1600 eurot.

Kui on aga soov see mugavus endaga koju kaasa võtta, siis peaks leidma üleliigsed 80 000 eurot. Selle raha eest saab kaasa terve komplekti. Kui tahta ainult madratsit, siis saab selle kätte vaid 15 000 euro eest.

Voodi ja madratsi loomiseks lõid kampa briti moebränd Tengri ja voodimeister Savoir Beds. Kattemadratsi tegemiseks kulub neli kilogrammi lõnga, mis kogutakse 40 jakilt. Iga jakk annab igal aastal vaid 100 grammi villa, mis teeb selle toote ka väga kalliks.

Jaki karv on soojem kui mõni muu vill ning ühtlasi on see väidetavalt pehmem kui kašmiir. Lisaks teevad madratsi tootjad tihedat koostööd jakikarjastega, kellega jagatakse saadud tulu ausalt. Lisaks antakse karjastele maaõiguseid ning nendega jagatakse kogu protsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles