Vaata, millised on maailma kõige lõõgastavamad linnad

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuttgart
Stuttgart Foto: Vida Press

Kui stressirohke elu hakkab võimust võtma ja pelgalt puhkusest ei piisa, tuleks sõita mõnda eriti lõõgastavasse linna.

Zipjeti värskest uuringust selgus, et maailma kõige lõõgastavamaks linnaks on Stuttgart Saksamaal. Raportis pandi linnad ritta tegurite alusel, mis põhjustavad stressi. Muu hulgas vaadeldi töötuse taset, võla suurust ühe inimese kohta, linnaliiklust, ühistransporti, turvalisust ja saastet, vahendab Lonely Planet.

Andmeid koguti selleks, et hinnata kõikide linnaelanike üldist heaolu. Lisaks inimeste kontrollitavatele faktoritele, võeti vaatluse alla ka keskkond ning mõõdeti üle näiteks see, kui palju paistab kusagil päikest.

Stuttgart sai kõrged punktid turvalisuses, perekondade ostujõulisuses, rohealades ja soolises võrdõiguslikkuses. Samas ei saanud nad head tulemust müra- ja valgusreostuse vallas. «Pole mingi üllatus, et Stuttgart sai rohealade eest kõrged punktid. Need tõesti aitavad stressi leevendada,» sõnas elanik David Moos.

Teisele kohale lõõgastavate linnade edetabelis jõudis Luxembourg, kus elab ka maailma üks jõukaimaid rahvaid. Luxembourg sai head punktid rahvastikutiheduse, rohealade, turvalisuse ja vaimse tervise valdkonnas.

Kümme kõige stressivabamat linna:

1. Stuttgart, Saksamaa

2. Luxembourg, Luxembourg

3. Hannover, Saksamaa

4. Bern, Šveits

5. München, Saksamaa

6. Bordeaux, Prantsusmaa

7. Edinburgh, Ühendkuningriigid

8. Sydney, Austraalia

9. Hamburg, Saksamaa

10. Graz, Austria

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles