Dubai ehitab endale Veneetsia

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia
Veneetsia Foto: Pexels

Dubail on plaanis 2020. aastaks ehitada oma miniatuurne Veneetsia, et turiste veelgi paremini lõbustada.

Hõljuv Veneetsia-kuurort ehitatakse World Islandi saartele, mis asuvad Dubai linnast umbes nelja kilomeetri kaugusel. Korraga mahub sinna puhkama 3000 inimest, vahendab Travel Pulse.

«Arendajana kattub meie visioon Dubai ambitsiooniga muutuda üle maailma juhtivaks sihtkohaks, mis on koduks innovatsioonile,» sõnas arendaja Kleindienst Groupi juhatuse esimees Josef Kleindienst. «Ma olen Hõljuva Veneetsia üle elevil ja väga uhke. Meie peamine eesmärk on edendada kinnisvara- ja majutusturgu ning pakkuda uut kuulsa paigaga seotud kogemust.»

Külalised tuuakse kuurordi Püha Markuse väljakule paadiga, vesilennuki või helikopteriga. Seejärel suunatakse nad veealusesse vastuvõtulauda, kus nad saavad end sisse registreerida. Kuurordist leiab poekesed, elegantsed butiigid, 24 basseini, 12 hõljuvad randa, kust avaneb vaade Dubai linnale, 12 restorani ja baari, millest kolm on vee all. Lisaks ehitatakse sinna ka korallrahu kaitsekeskus, mis pannakse veealuse korruse alla ning millest võiks saada hea paik mereelu edendamiseks.

Lisaks hakatakse korraldama seal erinevaid kultuurilisi üritusi ning festivale. Muuhulgas hakatakse pidama ka Veneetsia karnevali, et anda edasi tõelist Veneetsia hõngu.

Hõljuva Veneetsia alumiste korruste ehitamiseks kasutatakse peamiselt betooni ning ülemised korrused pannakse püsti kergematest materjalidest. Hinnanguliselt on selle kuurordi eluiga ligi sada aastat. Ehitus läheb lahti juba 2018. aastal ning külastajatele peaks kuurort uksed avama 2020. aastal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles