Mida teha, kui satud lennukis kisava lapse kõrvale?

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps lennukis
Laps lennukis Foto: Vida Press

Värskest uuringust selgus, et 37 protsenti kõikidest reisijatest eelistaksid istuda pigem haisva täiskasvanu kui karjuva lapse kõrval.

Mõnikord ei ole aga valikut ja pikk lennureis tuleb üle elada kärarikka lapse seltsis. Kui laps on alles beebieas, tuleks olla kaastundlik. Sekkumine sellisel juhul ei aita, pigem tuleks varuda paar kõrvatroppe ja neid jõudsalt kasutada, vahendab Travel and Leisure.

Kui laps on aga juba vanem ja käitub ebaviisakalt, lärmates või sinu istet jalgadega tagudes, ei maksaks häbeneda ja olukorda tuleks sekkuda. Ühe stjuardessi soovituse kohaselt tuleks esmalt kõneleda lapsega.

«Lapse jaoks muutub asi palju tõsisemaks, kui temaga tuleb rääkima keegi võõras,» sõnas stjuardess. «Kui see ei toimi, proovi rääkida perekonnaga. Kui probleem endiselt jätkub, tuleks paluda pardameeskonna abi, et olukord ei läheks kontrolli alt välja.»

Lisaks sellele, et pardameeskonnal on alati omajagu autoriteeti ning nii lapsed kui ka vanemad võivad neid paremini kuulda võtta, on neil hulk mänguasju, mis võivad lapse tähelepanu köita. «Tavaliselt on lennukid täis värviraamatuid ja muud lastele põnevat,» selgitas stjuardess. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles