Selgus selle suve populaarseim reisisiht

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andaluusia
Andaluusia Foto: Vida Press

Vaatamata sellele, et hispaanlased näevad tõsist vaeva turistide eemale peletamise nimel, on reisisellid jäänud Lõuna-Euroopa riigile vankumatult truuks.

Juulis tõusis Hispaania külastajate arv eelneva aasta sama ajaga võrreldes 10,1 protsenti, mis tähendab, et ühe kuu jooksul külastas seda riiki 10,51 miljonit inimest, vahendab Lonely Planet.

Hispaania eelmine rekord pärineb 2016. aastast, kui riiki külastas 10,02 miljonit inimest. Selle aasta esimese seitsme kuuga on külastajate arv kasvanud 11,3 protsenti 46,9 miljonini. Kõige huvipakkuvam piirkond turistidele on Kataloonia.

Peamiselt meelitab turiste Katalooniasse mõnus mereäärne kliima ja kaunid rannad. Loomulikult on tõmbekeskuseks ka Barcelona. Kataloonial on tihedalt kannul Baleaari saared, mida külastas samal perioodil 2,5 miljonit inimest ja Andaluusia, kuhu jõudis 1,4 miljonit turisti.

Kõige enam külastasid juulis Hispaaniat Suurbritannia turistid, kes moodustasid reisijate koguarvust 22,1 protsenti. Neile järgnesid prantslased ja sakslased vastavalt 1,55 ja 1,4 miljoni turistiga.

Üha enam saabus turiste aga Iirimaalt, Venemaalt ja Saksamaalt, kus huviliste arv on aastaga tõusnud vastavalt 36,5, 23,9 ja 17,7 protsenti. Lisaks selgub arvudest, et turistid usaldavad järjest rohkem iseennast ning loobuvad reisikorraldajatest. Samuti on paljud turistid klassikaliste hotellide asemel otsustanud korterite kasuks.

Veel ei ole jõutud kalkuleerida aga augustikuiseid turisminumbreid, kuid ajalugu on näidanud, et august on selle suvise riigi jaoks kõige turismitihedam kuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles