British Airwaysi lennuk tegi põleva mootoriga hädamaandumise (1)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways
British Airways Foto: Pexels

British Airwaysi lennuk oli teel Londonist Heathrow' lennujaamast Ateenasse, kuid piloot pidi tagasi pöörduma.

Boeing 777 pidi mõni minut pärast õhkutõusu taas maanduma, sest lennukil tekkis mehaaniline rike. Pealtnägijate sõnul tuli mootorist leeke, vahendab Independent.

Lennufirma teatas oma Twitteri kontol, et Boeing 777 pidi lennujaama tagasi minema, sest teine mootor lakkas töötamast. Samas sotsiaalvõrgustikus sai lugeda ka pealtnägijate ütluseid.

«Ma nägin, kuidas paremast mootorist tulid mõnel korral leegid välja. Ma nägin nende õhkutõusu lennujaama Cathay puhkealast,» kirjutas üks. Leekide purskumist mootorist kinnitasid ka teised kõrvalseisjad.

British Airways ei ole seda veel üheselt kinnitanud, kuid nad on öelnud, et uurimine käib. «Lennuk maandus turvaliselt, meie hästi treenitud insenerid uurivad parajasti, mis täpselt juhtus,» sõnas lennufirma esindaja. «Meie reisijate ja meeskonna turvalisus on alati meie prioriteediks. Me hoolitseme ka asjassepuutuvate reisijate eest ja organiseerimine neile asenduslennud, et nad saaksid sõita oma sihtkohta,» seisis avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles