Vanamootorrattad käisid Minski retromoto kokkutulekul

, Seikleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meie vanatehnikahuvilised on sel aastal üllatanud juba mitme toreda ettevõtmisega – küll sõidavad Žigulidega Venemaale ja siis kihutavad RAF-bussidega Vladivastokki. Eesti Vanamootorrattaklubi Unic-Moto 17 tsiklijuhti panid kokku oma meeskonna ning osalesid jaanipäeva ajal Valgevenes uunikmootorrataste rahvusvahelisel festivalil КОЛА ЧАСУ 2017.

КОЛА ЧАСУ toimus tänavu viiendat aastat ning Eestist osaleti juubelihõngulisel üritusel esimest korda. Korraldajad olid eestlaste arvukast võistkonnast äärmiselt vaimustatud. Eestlastele tehti kõvasti eelreklaami ning esimest korda suudeti saada Minski linnavalitsuselt luba korraldada festivali raames vanamootorrattanäitus vanalinna jalakäijate alal.

Minskilaste huvi vanade rataste ja ratturite vastu oli tõesti suur. Mitmedki eestlased andsid erinevatele televisioonidele ja raadiotele intervjuusid teemal, kuidas teekond Eestist Valgevenesse kulges, kuidas rattad vastu pidasid, milline on Eesti vanamootorrattakultuur, samuti rääkida konkreetsetest ratastest. Etteruttavalt võib öelda, et viiest kõige vanemast mootorrattast kolm olid pärit Eestist. Võideti festivali üldvõistluse teine ja kolmas koht, kohale sõitnud neljast naismootorratturist kolm olid Eestist. Eestlaste hulgas oli ka festivali vanim osaleja, kes on pärit Ida-Virumaalt ja sai just jaanipäeva paiku 70-aastaseks. Lisaks saadi auhindu hästirestaureeritud rataste ning muidu tore olemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles