Pahatahtlik lennujaamatöötaja andis pilootidele võltskorraldusi

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt illustratiivne
Pilt illustratiivne Foto: Vida Press

Austraalia ühe lennujaama pagasitöötaja tunnistas, et tegi pilootidele ja lennujuhtidele võltskõnesid ning muu hulgas põhjustas ka ühe maandumise katkestamise.

20-aastane Virgin Australia töötaja Paul Sant tunnistas end kohtus süüdi ning sõnas, et võttis korduvalt raadio teel ühendust kolme lennufirma viie lennukiga ning tegi võltshädaabi kõne ka lennujuhtidele, vahendab Travel Pulse.

Austraalia politsei hinnangul oleksid need võltskõned võinud põhjustada suure lennukatastroofi. Nii pardameeskonnad kui ka lennujuhid võtsid kõnesid tõsiselt, enne kui nad aru said, et tegu ei olnud tõsise hoiatusega.

Üks vahejuhtumitest pälvis teistest aga rohkem tähelepanu. Virgin Australia lennuk valmistus parajasti maandumiseks, kui Sant käskis sellel veel veidi ümber lennujaama tiirutada. Pealtnägijate sõnul tegi Saint kõnesid Melbourne'i lennujaama lähistelt, kus tal oli toimuvast ka hea ülevaade.

Kui politsei Santi arreteeris, leidsid nad tema valdusest ka kuulari, ühendusklemmi ja kaks väikest raadiot. Kohtus tunnistasid pealtnägijad, et kurjategija viskas raadiosaatja järve. Sant tunnistas oma süüd, mistõttu võib teda oodata kuni 20-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles