Puhkusesaar, mida külastab kõige vähem turiste

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvalu
Tuvalu Foto: Vida Press

Eelmisel aastal külastas üht pisikest Vaikse ookeani saareriiki vaid 2000 rahvusvahelist turisti, mis teeb sellest kõige vähem külastatud riigi terves maailmas.

Maailma turismiorganisatsiooni andmetel on selleks paigaks Tuvalu, mis koosneb kolmest saarest ja kuuest atollist. Saarekesed paiknevad Vaikses ookeanis Hawaii ja Austraalia vahel, vahendab Lonely Planet.

Peasaar Fongafale on pikk ja kitsas ning ainult 2,8 ruutkilomeetrit suur. Sellel maalapil asub ka lennurada, kuhu üksikud turistid saavad maanduda. Reisijad toimetab väikesaarele, kus elab vaid 10 000 inimest, kohale Air Fiji.

Tuvalult leiab ees puutumata kultuuri, unikaalse ühiskonna, kaunid käsitööd ja kunsti. Siiski, nii nagu paljud teised saareriigidki, võitleb ka Tuvalu järjest kasvava veetaseme ja kliimamuutustega.

Kui Tuvalut külastas eelmisel aastal vaid 2000 turisti muutes selle kõige vähempopulaarseks riigiks, siis kõige enam turiste jõudis Prantsusmaale, kus väliskülaliste arv ulatus 83 miljoni inimeseni. Teisele kohale jäid Ühendriigid 76 miljoni külastajaga.

Kuigi Tuvalule palju turiste ei jõua, siis Okeaania piirkond on reisiselle üha enam huvitama hakanud. 2016. aastal oli piirkonnas üheksa protsendiline tõus turisminumbrites. Austraalia ja Uus-Meremaa said uhkustada aga 11 protsendilise tõusuga.

Maailma turismiorganisatsiooni hinnangul võib tänulik olla ohtratele uutele lennuliinidele. Turisminumbritelt mahtusid esikümnesse Prantsusmaa, Ühendriigid, Hispaania, Hiina, Itaalia, Suurbritannia, saksamaa, Mehhiko, Tai ja Türgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles