Pommidega mängiv riigipea ei hirmuta: eestlaste huvi Põhja-Korea vastu pole vähenenud

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Põhja-Koreas
Turistid Põhja-Koreas Foto: ED Jones/AFP/Scanpix

Viimaste päevade jooksul on olukord Korea poolsaarel muutunud üha pingelisemaks, mistõttu on riiki reisimist soovitanud vältida ka Eesti välisministeerium.

«Seoses pingelise olukorraga regioonis soovitame võimalusel vältida reisimist Korea Rahvademokraatlikku Vabariiki,» seisab välisministeeriumi Reisi Targalt lehel. Siiski rõhutatakse, et kuna Eestil puudub Põhja-Koreas välisesindus, tuleks reisiinfo ja reisihoiatuse saamiseks tutvuda kohapeal olevate teiste Euroopa Liidu liikmesriikide reisiinfo ja -hoiatustega.

Reisikorraldaja Albion on gruppe Põhja-Koreasse viinud aga juba 2012. aastast ning inimeste huvi salapärase riigi suhtes ei ole raugenud. «Esimesel reisil osalesime Kim Il Sungi 100. sünniaastapäeva pidustustel. Selle auks katsetati samal ajal keskmaaraketti, mis kolinal merre kukkus,» sõnas Albioni esindaja Argo Schneider.

Ta lisas, et igal aastal on grupid ilusti täis saanud ja ka peagi väljuv uus reis on juba ammu välja müüdud. «Mingit ohtu reisijatele ei ole, kui käitud ise lugupidavalt ja ei hakka õpetama, kuidas elada tuleb,» sõnas Schneider.

Muuhulgas on välisministeerium soovitanud vältida reisisihtkohti nagu Jeemen, Egiptus, Venetsueela, Lõuna-Sudaan ja Süüria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles