Finnair tihendab tuleval aastal Eestiga lennuühendust

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair
Finnair Foto: Vida Press

Finnairi lendude arv Tallinna ja Helsingi vahel kasvab 2018. aasta suvel kuni kümne lennuni päevas ning kokku lisandub Helsingi ja Tallinna liinile 17 uut lendu nädalas. Lisaks lennutab Finnair Helsingist reisijaid kolme uude sihtkohta. 

2018. aastal lisandub Finnairi lennugraafikusse nii uusi sihtkohti Euroopas ja Aasias kui ka täiendavaid lende juba olemasolevatel suundadel. Olulist täiendust saab ka Tallinna ja Helsingi vaheline lennuliin.

Nii Tallinn-Helsingi kui ka Helsingi-Tallinn suunal lisandub kuni kolm täiendavat lendu päevas. «Uuenduste peamine eesmärk on tagada sujuv ühendus erinevate jätkulendudega,» selgitab muudatusi suvises lennugraafikus Finnairi Ida-Euroopa ja Balti regiooni juht Arunas Skuja. Tallinna ja Helsingi vahel kerkib lennusagedus 2018. aastal kuni 17 lennuni nädalas ja kuni kümne lennuni päevas.

Lisandub nii varahommikusi kui ka pärastlõunase tipptunni reise. «Igapäevaselt lisandub olemasolevale varahommikusele lennule ühetunnise vahega uus lend, neljal päeval nädalas lisandub üks varalõunane lend ning kuuel päeval nädalas üks lend täiendavalt õhtusesse tipptundi,» sõnab Skuja ja lisab, et kõik Tallinnast väljuvad lisalennud on ajastatud sobima jätkulendudega nii New Yorki, Chicagosse kui ka Euroopasse ja Aasiasse. «Helsingi-Tallinna suunalised uued lennud soosivad vähest ooteaega ja annavad rohkem valikuvõimalusi nii, et pikkadelt lendudelt tulijad saavad kiiremini koju,» on Arunas Skuja täiendustega rahul.

Lisaks rõõmustab Finnair 2018. aasta suveperioodil kolme uue lennuga. Põneva sihtkohana Aasias lisandub Nanjing, mis on Finnairi seitsmes sihtpunkt Hiinas. Nanjingi hakatakse 2018. aasta suveperioodil lendama kolmel korral nädalas. «Sellega tõuseb Finnair suurimaks Euroopa lennuettevõtteks, kes Hiina ja Euroopa vahel ühendusi pakub,» sõnab Arunas Skuja. Nanjingi lisandumisega lendab Finnair Hiina nädalas 38 korral. Esimene lend Nanjingi on kavandatud tuleva aasta 13. maiks.

Alates 1. juulist saab neljal päeval nädalas lennata Helsingist otse Portugali pealinna Lissaboni ning 23. aprillist avatakse igapäevane lennuühendus ka Helsingi ja Stuttgardi vahel.

Järgmise aasta suveperioodiks avatakse lisalennud teiste hulgas Tokyosse, Chicagosse, San Franciscosse, Bangkoki, Delhisse, aga ka Malagasse, Santorinile, Rhodosele ja teistesse eestimaalaste meelispaikadesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles