Suvesoovitus: kümme üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Suvelõpu pidu Põltsamaa Lossihoovis (1.09) – Esinevad Merilyn Uusküla, Koit Toome Bänd, «5 miinust» ja «Patune pool.» Meeletu hitisaju korraldavad DJ-d Cristo Rääbis ja Heiko Merikan. Lastele on avatud batuudiala.

2. Tartu Sügisnäitus. Tõuloom 2017 (2.09) – Näitusel «Tõuloom» saab näha parimaid tõuloomi: lambaid, kodulinde, karusloomi, eesti maakarja veiseid, Eesti kauneimaid visse ja hobuseid. Toimub ka suur sügisandide- ja käsitöölaat. Kohal on külalismuuseumid, kes korraldavad toiduvalmistamise töötubasid.  Avatud on kõik Eesti Põllumajandusmuuseumi uued ja vanemad näitused ning toimuvad töötoad väikestele ja suurtele. Lapsi rõõmustavad klounid, näomaalijad ja vanaaja mängud.

3. Hooaja avafestival «Estonia teatrilaat» 2017 (2.–3.09) – Estonia hooaeg algab taas sündmusterohke teatrifestivaliga, kus tutvustatakse hooaja uudisteoseid. Teatraalseid tegevusi jagub kogu perele. Laupäev on pühendatud laulu- ja tantsukunstile – lavale astuvad ooperi- ja balletisolistid, koor ja orkester ning kaasa teeb ka ooperi- ja balletisolistide tulevane põlvkond. Pühapäeval toimub teatrimaja ümber traditsiooniline teatrilaat, kus kontserdietendusel tutvustatakse hooaja uuslavastusi. Müüakse ka pileteid hooaja etendustele, Estonia meeneid, trükiseid, plaate, teatrikostüüme ja rekvisiite.

4. Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks, Pärnu (2.–3.09) – Sõudelegendi Jüri Jaansoni nime kandev Kahe Silla jooks on tõenäoliselt Pärnu üks tuntumaid rahvaspordisündmusi. Alates 2001. aastast kogunevad spordisõbrad septembri alguses Pärnusse, et üheskoos läbida Pärnu jõe kallastel kulgev ja Jaansoni nime kandev 10 km pikkune distants – nii joostes kui ka käies. Tegevust jagub kogu perele. Kavas on jooks, käimine ja kepikõnd, lastejooksud, veespordisündmused ning Pärnumaa rahvasporditurg.

5. Eesti Youtuberid LIVE, Tallinn (2.09) – Ka sel aastal kogunevad YouTuberid sügise alguses üritusel Eesti YouTuberid LIVE. See on päev, milles peitub piiritult fun’i ja ägedaid emotsioone – tule saa sellest kõigest osa! Kohapeal on enneolematult palju YouTubereid ning kava on tihe – toimuvad Meet-n-Greet'id, vestluspaneelid, YouTuberite kirbukas ja loomulikult tipneb päev vinge LIVE Show'ga.

6. Saaremaa Toidufestival 2017 (4.–10.09) – Septembris on kesksuvi möödas, kuid Saaremaa naeratab jätkuvalt kõigile sulnilt ja kutsuvalt. Suve kuumusest pääsenud rukis kullendab saare kõige rammusamatel maadel. Mõisniku vitsahirmust vaba kartul keerab mullas teist külge. Köögiviljad, mis magavad päeval ja kasvavad öösel, loevad taevatähti kõikjal üle Saaremaa. Küpsusest õhetavad puuviljad tunnevad aga üha suuremat häbelikkust oma neitsiliku priskuse pärast. Saaremaa Toidufestival kutsub osa saama kogu nädala kestvast põnevast programmist.

7. Seenenädal TÜ loodusmuuseumis 2017 (5.–10.09) – Seenenädalal on avatud iga-aastane seenenäitus, toimub vestlusõhtu ja tegevusi leidub kogu perele.

8. Jumping Tallinn 2017 (1.–3.09) – Jumping Tallinna alla kuuluvad kokku mitu festivali osa: hobuste maailmakarika etapp takistus- ja koolisõidus, toidu- ja kaubandusfestival, spordi- ja huviringide festival ning öine show-programm. Jumping Tallinn 2017 käigus toimub esmakordselt Tallinna lauluväljakul ratsutamise maailmakarika etapp takistus- ja koolisõidus, kus osaleb peaaegu 300 hobust, üle 150 sportlase enam kui kümnest riigist. Kohal on lisaks Eesti paremikule ka Kesk-Euroopa ratsutamise paremik, kes võistleb kolmel päeval  hommikust õhtuni. Lisaks on lauluväljaku territoorium täitunud põnevate tegevustega pere kõigile liikmetele, sest kohal on enam kui 50 spordialaliitu ja huviringi ning üle saja toitlustus- ja kaubandusettevõtte.

9. Suur suvelõpu- ja koolialguse üritus «Hüvasti, suvi 2017», Viimsi (1.09) – Suur suvelõpu- ja koolialguse üritus «Hüvasti, suvi 2017!» algab kell 18 Viimsi Vabaõhumuuseumi õuel. Esinevad Smilers, Pur Mudd, Reket, Ariadne, Koit Toome ja Laura, Väikeste Hiiglaste osalised jt. Kohapeal on saadaval Rannarahva parimad toidud, põnevad mängud, vesipiibu lounge jpm. Koolialguse puhul on avatud suur laste meelelahutusala.

10. XIII Tallinna Kammermuusika Festival, Tallinn (29.08) – Eesti kammermuusika üks suursündmusi toimub pealinna kaunimates kirikutes ja saalides. See väärtmuusikafestival on koondatud lühikesse perioodi, mis lubab publikul nautida Eesti tippmuusikute esinemisi kõrvuti väliskülaliste ja noorte talentidega. Antakse välja Marje ja Kuldar Singi nimelist preemiat «Noor Laulja», välja on antud ka Lord Carlisle nimelist preemiat «Noor Muusik» ning Vendor Eesti preemiat «Noor Dirigent». Toimuvad muusikakoolide õpilaste tasuta kontserdid Vabaduse väljakul festivali telgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles