Pariis lööb vaatamata terroriohule turismirekordeid

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis
Pariis Foto: Pexels

Kuigi eelmisel aastal pidi Pariis turistipõua käes vaevlema, siis see aasta tõotab tulla üllatavalt hea ning reisisellid on romantikapealinna enda jaoks taas avastanud.

Prantsusmaa on olnud turistide lemmiksihtpaik ning eelmisel aastal tõmbas see linn ligi 83 miljonit turisti. Siiski tabas 2016. aastal Pariisi langus ning linna külastas 1,5 miljonit turisti vähem, kui varem, vahendab Conde Nast Traveler.

Nüüd on Pariis hakanud näitama taasärkamise märke ning tänavused arvud tulevad ilmselt suurepärased. Arvatavasti külastas armastuse linna viimati nii palju inimesi 2008. aastal. Esialgsete tulemuste pealt on näha, et poole aasta jooksul on Pariisi külastanud 1,5 miljonit turisti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Sel aastal on taas tugevat tõusu näidanud Pariisi külastanud Ameerika Ühendriikide, Jaapani ja Hiina turistide arvud, mis on vastavalt 20,5, 40,5 ja 29,5 protsenti. Prantsuse meedia hinnangul ei olnud eelmise aasta langus tingitud ainult terrorirünnakutest, vaid ka halvast ilmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles