Suvesoovitus: 14 üritust, mida sel nädalal Eestis külastada

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Balti Kett 28, Lilli küla Viljandimaal (23.08) – Viljandimaal asuv Karksi vald tähistab Balti keti aastapäeva kontserdiga koos oma Läti naabervallaga Lilli-Ungurini piiripunktis, kus asub ka Balti keti mälestusmärk.

2. Arvo Pärdi Keskuse Filmiõhtud 2017, kinos Sõprus (23.–25.08) – Kinos Sõprus linastuvad taas kolmel õhtul filmid, milles on oluline osa Arvo Pärdi muusikal. Sel aastal on Arvo Pärdi Keskuse filmiõhtute keskmes vene režissööri Andrei Zvjagintsevi looming, kes viibib ka ise Tallinna linastustel.

3. Aparaaditehase festival 2017, Tartu (25.–26.08) – Teist korda toimuv festival pakub nelja päeva jooksul rikkalikku kultuuriprogrammi, mis ühendab endas majaliste pakutava, öökino, täika, toitlustuse, tänavaspordi ja muusika. Üritused toimuvad nii majas sees, hoovil kui väljuvad seekord ka tehase piiridest, pannes Kastani-Vaksali linnaosa tänavad, hoovid ja nurgatagused festivalirütmis võnkuma.

4. Annimatsi Festivool, Sihva küla Valgamaal (25.–27.08) – ANNIMATSI ürglooduse vallutab chillrock'ist läbi imbunud FESTIVOOL, mis ootab kõiki tutvuma mitmekesise muusikakultuuriga. 25.–27.augustil esineb 20 alternatiivbändi kahel laval – rokilaval ja unplugged-laval. Peale bände jätkavad pidu DJ-d.

5. Lüübnitsa Sibula- ja kalalaat (26.–27.08) – Sellel laadal on aukohal sibula- ja küüslauguvanikud. Samuti värske ja kuivatatud järvekala, mida kohalikud kalurid ise püüavad, kuivatavad ja müüvad. Laata rikastab kirev kultuuriprogramm, töötoad ja konkursid. Kaasa on võimalik osta käsitööd.

6. Hoidistefestival Suvi Purki, Narva (26.–27.08) – Augusti viimasel nädalavahetusel lõpetab Narva linnuse Põhjaõu suvehooaja hoidiste festivaliga «Suvi purki!». Õu on hoidistajate ja maitsjate päralt, keda ootame osa saama võistlusest, mille käigus hea ja parem valmib siinsamas värskest toorainest ja otse lõkketulel podisevates kateldes. Laupäeval valmistatakse soolaseid ning pühapäeval magusaid hoidiseid. Võistlusele on oodatud hobihoidistajad, publikuhääletuse kahe päeva kokkuvõttes parim vaaritaja võidab väärt damaskuse terasest kokanoa. Kõik võistlevad retseptid koondatakse festivali retseptivihikusse.

7. Kallaste Kala- ja Sibulalaat 2017 (26.08) – Kallaste Kala- ja Sibulalaadast on kujunenud Peipsiveere üks suurimaid traditsioonilisi suvelõpuüritusi. Iga suve augustikuu viimasel nädalavahetusel sõidavad Kallaste linna kokku inimesed igast Eestimaa nurgast ning ka naaberriikidest. Müüjad on toonud laadale igasugust kaupa, kuid muutumatu on kuulus Peipsiveere sibul. Igal aastal toimub lisaks laadale mitmekesine kultuurprogramm. Osaleda saab käsitöötubades, pakutakse tõelist uhhaad, toimuvad paadisõidud Peipsil, lasteetendused.

8. Telliskivi Kirbufestival, Tallinn (26.08) – Eesti suurim taaskasutusfestival Telliskivi Kirbufestival tuleb taas! Kirbufestival on juba aastaid Eesti suurim taaskasutusele pühendatud sündmus Eestis. Üheks päevaks avab kirbuturul müügikoha üle 400 müüja. Müüakse taaskasutuskaupu, disaintooteid ja käsitööd ning antiiki ja vanavara. Lisaks on avatud suur toiduala ning laval toimuvad etendused ja kontserdid. Tegemist on alkoholivaba peresõbraliku festivaliga, kus on palju tegevust ka lastele.

9. Kultuuriöö 2017 Tallinnas (26.08) – Kultuuriöö kutsub augustikuu viimasel laupäeval kultuurihuvilisi külastama kontserte, etendusi, muuseume ja galeriisid, vaatama filme ning osalema ekskursioonidel ja õpitubades. Tasuta sündmused toimuvad Tallinnas pärastlõunast südaööni, üritusi on igale eale.

10. Pärnu Maitsete Uulits – Tänavatoidu Festival (26.–27.08) – Suvisel augustikuu nädalavahetusel leiab suvepealinna ühel kõige aktiivsemal tänaval aset tõeline retk maitsete paradiisi. Supeluse tänavale sõidavad lähemalt ja kaugemalt kokku suuremad ja väiksemad toidutreilerid, millest pakutakse head ja paremat söögipoolist. Märksõnaks on värske, moodne, põnev ja muidugi ülimalt maitsev tänavatoit, mis on valmistatud hooajalisest, tervislikust ja soovitavalt kohalikust toorainest.

11. Hummuli VII looduspäev, Valgamaa (26.08) – Hummuli VII Looduspäev on piirkonna loodust ja loomi ning üldist keskkonnaharidust tutvustav ja toetav kogukondlik sündmus. Ühtlasi on Hummuli looduspäev kohaliku kogukonna mahukaim ühisüritus.

12. Tänavatoidufestival Haapsalu Maitsete Promenaad 2017 (26.–27.08) – Festival leiab aset vanalinnas ja selleks päevaks muutub terve Karja tänav maitsete promenaadiks. Haapsalu ootab festivalile kõiki, kelle kirg on toit, maitsed ja Haapsalu suvi. Lisaks toimub päev otsa põnevaid kontserte ja esinemisi Kodanike Torni laval.

13. Mahelaat – lahe laat Laastu talus, Kose vald (27.08) – Tulemas on üks igavesti vahva laadapäev Mahelaat – lahe laat Laastu talus, millega soovitakse kaasa aidata ökomõtlemise ja loodusliku eluviisi juurutamisele. Laastu talu tegevusaladeks on maasikakasvatus, mesindus, loodusmatkad ning Eesti üks suurimaid Päikeseparke. Kohal on hinnatud kodumaised ettevõtted, kes esitlevad omi tooteid ja teenuseid. Lisaks on meelelahutuslik, aga hariv programm. Energoman kõneleb loodusenergeetikast, toimuvad seenepaku- ja parmupilli õpikodad, laadalistel on võimalus lasta enda kehale hennamaalinguid teha ning päeva lõpetab parmupillikontsert. Rüblikutele on eraldi laste-ala ning Laastu talu kodukohvik kostitab kõiki hea ja paremaga.

14. Narva Jooksusari, Narva ning Narva-Jõesuu (23.08 ja 27.08) – Narva jooksusarjas saavad osa võtta kõik, kes tunnevad huvi spordi ning liikumisharrastuse vastu. Jooksusarja etapid toimuvad Narvas ja Narva-Jõesuus. Võistlused toimuvad nii nädalavahetustel kui ka argipäevadel, oleneb etapist. Igal etapil toimuvad lastejooksud distantsil 300–1000 meetrit, kus iga osaleja saab finišis magusa auhinna. Kõik, kes soovivad läbida jooksurada jalgsi, keppidega või joostes ajavõtuta, saavad seda teha igal etapil. Iga etapi lõpus toimub osalejate vahel loterii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles