Kaart: kohad Euroopas, kuhu turistid pole enam teretulnud (3)

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turistide arvukuse suurenemisega on paljud Vahemere-äärsed puhkusepaigad kehtestanud hulgaliselt keelde ning kohalikud on avaldanud vastumeelsust uute külastajate tuleku suhtes.

Senini on kõige suuremalt protestinud hispaanlased, peamiselt Barcelonast ning Mallorca ja Ibiza saarelt, vahendab Express. Itaalias kehtib juba praegu mitu keeldu, mis piiravad osaliselt turistide vabadust.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy mõistab aga hukka elanike kampaaniad ning rõhutab, et külalised on siiani riiki oodatud. «Ma poleks kunagi uskunud, et pean ühel hetkel kaitsma turismi, see on uskumatu. Ma ei tea, kas me peaksime just turiste tervitama plakatitega, kus seisab kirjas, et tervist härra Turist, kuid kindlasti ei tohiks me ära ajada neid, kes on juba siia tulnud ja ühtlasi ka riigile raha sellega toonud. See tundub hullumeelne,» sõnas Rajoy.

Nii on erinevates sihtkohtades keelustatud näiteks ujumine ja avalik alkoholi tarbimine, mis võimude sõnul muudavad olukorra kohalikele ja teistele külastajatele talutavamaks.

Kliki ristile, et näha koha nime ning seda, mida on paigas turistide arvu vähendamiseks ette võetud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles