Millised on kõige vegansõbralikumad Euroopa linnad?

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdam
Amsterdam Foto: Vida Press

Veganluse tõusva trendi pärast on tehtud uut tüüpi uuring, milles selgitati välja Euroopa kõige veganisõbralikumad linnad.

Täistaimetoitlastele on oluline leida just need toidukohad, mis pakuvad neile sobivaid roogi, vahendab Lonely Planet.

Puhkuseväljaanne Holidu uuris, millistes linnades on kõige rohkem veganisõbralikke restorane ning kohvikuid selle paiga elanike kohta. Hea uudisena selgus, et väga paljude suurlinnade toidukohad on reisivate vegetaarlaste ja veganite peale mõelnud.

Kõige veganisõbralikumaks linnaks tunnistati Amsterdam, kus restoranides, kohvikutes ja bistroodes pakutakse veganitele väga erinevaid toite, sealhulgas hommikusöögina vegan-pannkooke. Teisele kohale jäänud Pariis pole oma tunnustatud toidumaailmas ära unustanud taimetoitlasi, pakkudes ka neile kolmekäigulisi lõuna- ja õhtusööke.

Neile kahele linnale järgnesid Lissabon, Stockholm, Berliin, Kopenhaagen, Praha, Viin, Oslo ja London.

Holidu loodab avaldatud raportiga julgustada reisima neid veganeid, kes kardavad, et uutes paikades seigeldes on neil väga raske leida sobiva menüüga söögikohta. «Turistid, kellel on eridieet, otsustavad sageli rentida hoopis puhkusemaja hotellis toa võtmise asemel, sest seal nad saavad valmistada endale ise sobiva söögi. Nad pole tihtipeale isegi mõelnud sellele, et vaadata, kas hotellid või lähedal asuvad söögikohad pakuvad toitu veganitele,» rääkis Holidu tegevdirektor Johannes Siebers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles