Kruiisituristid pidid taluma kümnepäevast piraadihirmu

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev
Kruiisilaev Foto: Vida Press

104 päevaga maailmale tiiru peale tegev ning 1900 reisijaga kruiisilaev Sea Princess (Mereprintsess) sai Sydneyst Dubai poole liikumisel murettekitava teate piraadiohu kohta.

Kümneks päevaks kehtestati laeval range päikeseloojangust kuni -tõusuni kehtiv pimendus, et mitte jääda silma piraatidele, vahendab Fox News Travel. «Ei mingeid pidusid, tähistaeva all olevaid filmivaatamisi, hilisõhtuseid välibaaride külastusi ega välibasseinides ujumisi,» sõnas kapten Gennaro Arma. Laev muutus seega kummituslikuks laevaks, mille kõik kardinad olid pidevalt alla tõmmatud ning sees olev lambivalgus peaaegu olematu.

Piraatlus on siiani suureks probleemiks avamerel, eriti India ookeanis, Araabia meres, Adeni lahes ja Suessi kanalis. Kapten Arma meenutas meeskonnaliikmetele ning reisijatele, et piraadioht on tõsiselt olemas ning laev peab olema valmistunud piraatide rünnakuks.

Reisija nimega Carolyn Jasinski rääkis, et lisaks pimendusele tehti meeskonnale ja turistidele kohustuslikud õppused, milles selgitati kuidas toimida rünnaku korral. «Meile soovitati istuda põrandale ja hoida kinni käsipuust, juhul kui laev peaks tegema ootamatu manöövri, et pääseda eemale piraadilaevast. Lisaks õpetati, et tõsises ohus peavad need reisijad, kes on välikajutis, lukustama esmalt rõduukse, seejärel liikuma varju koridori ja lukustama enda järel kajutiukse,» sõnas Jasinski.

Kruiisilaev oli varustatud ka vahenditega, millega piraate tagasi tõrjuda. Ametnikud olid pidevalt valves ning ka veekahurid olid kogu aeg valmisolekus.

Kümnepäevase pimenduse ning õppuste ajal ega ka pärast laeva ei rünnatud. Kruiisifirma eestkõneleja sõnas, et tegemist oli tegelikult lihtsalt ettevaatusabinõudega, mitte väga konkreetse ähvardusega antud laevale. Nendes vetes kasutatud meetmed olid eestkõneleja andmetel rahvusvahelisel tasandil küllaltki harjumuspärased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles