Seitse puhkuse kõige stressirikkamat hetke

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: Vida Press

Kuigi enamik inimesi ootab puhkust pikisilmi ning tavapäraselt peaks see olema igati lõõgastav tegevus, siis mõnikord võib see pakkuda ka ohtralt stressi.

Telegraph pani kokku nimekirja seitsmest kõige stressirohkemast faasist reisi planeerimisel ja puhkusel olles. Hästi valmistudes on neid võimalik ehk ka vältida.

1. Puhkuse-eelne kokkuvarisemine

Kõik asjad peab enne puhkusele minemist korda saama, kuid see ei taha kuidagi õnnestuda. Mõistus hakkab vaikselt üles ütlema ja järjest keerulisem on meeles pidada kõike, mida vaja teha. Lisaks on vaja veenduda, et kõik puhkusele minekuks vajalik oleks olemas, ja et kodu jääks korda.

2. Päev enne reisi

Pakkimishullus lööb rivist välja ka kõige kogenenuma reisija. Pead veenduma, et kotti saaks kõik vajalik alates päikesekreemist kuni raamatuteni. Lisaks tekitab muret lennuhirm ja see, et kodu jääb pikaks ajaks valveta.

3. Lennujaama hullus

Kuna vett kaasa võtta ei või, alustad juba esimesest hetkest lennujaamas kulutamist. Kuna seal on ka palju poode ja sul on palju vaba aega, kipuvad uued ostud kiiresti tulema. Järsku on aga aeg läinud ja pead juba paaniliselt lennukile jooksma, et sellest mitte maha jääda.

4. Esimene hommik

Reisiväsimus võtab võimust ja ajavahe teeb oma töö, tuleb esimene peavalu. Tunned end igati ebamugavalt ja parema meelega ei läheks hotellitoast väljagi.

5. Poole reisi ärevus

Pildid näevad sotsiaalmeedias igati head välja, kuid ometi tekib kahtlus, kas oled kõik vajalikud puhkusepildid kätte saanud. Tekivad esimesed mõtted, kas see sihtkoht oli ikka õige valik või oleks pidanud rannas lebamise asemel minema hoopis mägedesse.

6. Viimane päev

Oled kõigiga sõbraks saanud ja jumaldad seda sihtkohta. Lubad uutele sõpradele, et järgmisel aastal külastate seda paika jälle koos ja kui vähegi võimalik lähete veel vahepeal kusagile reisile. Lisaks tunned end kui uue inimesena, ehk avastad selleks hetkeks enda jaoks mediteerimise või tunned vastupandamatut soovi jooksmas käia.

7. Tagasi kodus

Teed oma kirjakasti lahti ja avastad sealt liiga palju lugemata kirju. Lisaks tabavad kodused mured ja hakkad kahtlema, kas senine ülesannete jaotus on olnud õiglane. Lubad endale, et hakkad mõne hea hobiga tegelema, et stressi leevendada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles