8 unikaalset ebausku mujalt maailmast

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must kass
Must kass Foto: Vida Press

Eestlased pelgavad tavaliselt musta kassi üle tee minekut või toas vilistamist, kuid mujal maailmas on hoopis teistsugused ebausud.

Ringi reisides tasub teada ka teiste kultuuride ebauske, et kohalikke mitte solvata või vähemalt osata õigesti käituda, vahendab Travel Pulse.

1. Senegal – oma järgmise reisiga ei tohi uhkustada. Puhkuseplaanid tuleb jätta enda teada, sest kui neid teistega jagada, ei lähe need enam täide ja puhkus läheb nässu.

2. Filipiinid – äikesetormi ajal ei tohi kanda punast.

3. Holland – õhtusöögi ajal ei tohi laulda, sest sellega kutsutakse saatan ka laua äärde.

4. Prantsusmaa – kui astud parema jalaga kogemata koerakaka sisse, siis toob see head õnne. Ehk ka selle pärast ei armasta prantslased enda koerte järelt koristada.

5. Itaalia – kui meie peame 13. kuupäeva ja reedet halvaks endeks, siis itaallaste jaoks on sama 17. kuupäevaga. Mõni itaallane usub, et Rooma numbri 17 ehk XVII saab ümber sättida sõnaks VIXI, mis tähendab, et mu elu on läbi.

6. India – reisides päikesevarjutuse ajal Indiasse tänavatel ilmselt palju inimesi ei näe. Sealsed elanikud usuvad, et päikesevarjutus eritab mürgiseid kiiri, mistõttu tasub pigem olla siseruumides. Lisaks ei tohi ka süüa teha ega süüa, sest kiired võivad mõjuda ka toidule.

7. Hiina – sealsed inimesed üritavad vältida number nelja kasutamist, sest seda seostatakse surma ja halva õnnega. Samuti ei ole hiinlastel matuse värv must, vaid hoopis valge.

8. Lennufirmad – paljud lennufirmad on loobunud 13. rea kasutamisest, mistõttu on lennukites järjest 12. ja 14. rida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles