Tänavakunstnik loob ilmetute torude ja kaevukaante ümber lustakad meistritööd

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstnik
Tänavakunstnik Foto: Vida Press

New Yorgi tänavakunstnik Tom Bob kogub kuulsust lustakate maalingutega, mille puhul muudab ta igavad torud ja kaevukaaned omaette kunstitöödeks, muutes linnapildi seega palju lõbusamaks.

Tom Bob kasutab oma töödes ära linnapildis igapäevaselt nähtavaid esemeid. Näiteks tegi kunstnik hoonest väljaulatuvast torust elevandile londi ning teeäärsetest postidest Ringo Starri trummipulgad, vahendab Lonely Planet. Tema ootamatud ning rõõmsameelsed kujutised on hästi läbimõeldud ning tänaval neist mööda kõndides tekib tunne, nagu jalutaks mõnes multifilmis.

 

Before... What would you make this?

A post shared by Tom Bob (@tombobnyc) on

Tänavakunstiga tegeleja on aga väga tagasihoidlik, tal puudub oma koduleht ning ka kunstniku Instagrami kontolt pole võimalik leida ühtki kontakti. Tom Bob pole siiani andnud ka ühtki avalikku intervjuud, kuid New Yorgi elanikud kuulevad tuttavatelt temast aina rohkem. Põhjus peitub tõenäoliselt selles, et inimestele küll meeldivad tema tööd, kuid tegelikult pole need seaduslikud ja seepärast ei soovigi mees liigset tähelepanu.

Tagasi üles