Video: Tōkyōs surutakse inimesed jõuga metroosse (1)

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tōkyō metrood on tipptunnil väga ülerahvastatud
Tōkyō metrood on tipptunnil väga ülerahvastatud Foto: Vida Press

Ühistransport on suurlinnades tihti ülerahvastatud, kuid sellist vaatepilti, nagu Tōkyō metroodes, igal pool siiski ei näe.

Üldiselt on Jaapani metrood väga puhtad ning peavad graafikust hästi kinni, ainukese veana võibki välja tuua ebainimliku ülerahvastatuse tipptunnil, vahendab The Telegraph.

«Ma tõesti ei mõista, miks inimesed peavad taluma seda valu. Nad saavad sel viisil trügides peaaegu surma,» sõnas amatöörfotograaf ja video autor Marco Patella.

Olukord on metroodes nii hull peamiselt seepärast, et kesklinnas on väga kallis elada ja nii valitakse elupaigaks pigem odav äärelinn, kust saab metrooga hõlpsasti linna keskusesse tööle minna.

«Mõnikord saavad inimesed tõsiselt haiget, kuid sõitjad lihtsalt väldivad silmsidet ja suruvad edasi, et siiski rongile pääseda. Jaamades on isegi osalise koormusega töötajad, peamiselt tudengid, kes on palgatud inimesi metroosse tipptunnil sisse lükkama,» lisas Patella.

Vaata videot jaapanlaste metroosse surumisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles