Uuring: lennule hilinejad peaksid trahvi saama

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirustamine
Kiirustamine Foto: Vida Press

Lennule hilinenud reisijaid oodatakse sageli järele, sest kogu protseduur, mis käiks kaasas mõne reisija maha jätmisega, on veelgi ajakulukam.

Siiski ei ole kõik nõus, et hilinejad peaksid pääsema ilma karistuseta. Hiljutisest uuringust selgus, et iga kümnes inimene teeks hilinejatele suure trahvi, vahendab Telegraph.

11 protsenti vastanutest olid aga veendunud, et hilinejaid ei tohiks üldse lennukisse lasta, vaatamata sellele, et nende pagasi välja otsimine ja sellega kaasnevad protseduurid oleksid samuti üsna ajamahukad. Siiski oli ka hulk neid, kes arvasid, et kaasreisijate kurjad pilgud on juba omaette karistuseks.

«Kõrghooajal soovivad inimesed sihtkohta jõuda võimalikult sujuvalt ja kiiresti, mistõttu põhjustavad hilinejad ohtralt pahameelt,» sõnas uuringu tellinud ettevõtte esindaja Ant Clarke Cowell.

Samas ei ole kehtestatud ühtegi reeglit, kui kaua peab lennuk ootama enne, kui võib reisija maha jätta. Kadunud reisijate üles otsimine on iga lennufirma enda teha ja samuti peavad nad ise paika panema meetodi, kuidas seda korraldada.

Mõni kutsub inimesi lennujaama valjuhääldi kaudu, kuid viimasel ajal on üha populaarsemaks muutnud hilinejatega telefoni teel otse kontakteerumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles