Suur reisiväljaanne valis Eesti saare üheks maailma rahustavaimaks paigaks

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguva tuulik Muhu saarel
Koguva tuulik Muhu saarel Foto: Vida Press

Pärast rahvarohke Barcelona või Pariisi külastamist võib tulla mõte seada sammud mõne hoopiski rahulikuma paiga poole. Travel and Leisure tegi reisiekspertide soovitusel nimekirja sellistest maalilistest paikadest ning nimekirja lisati ka üks Eesti saar.

Burgenland, Austria

Burgenland
Burgenland Foto: Vida Press

Ida-Austria veinipiirkonnas on võimalik päikest nautida ligi 300 päeval aastas, mis teeb Burgenlandist suurepärase paiga jalgratturitele, matkajatele, ratsutajatele ning golfisõpradele. Viinist 45-minutilise sõidu kaugusel asuvas Neusiedli järvepiirkonnas on lausa 30 jalgrattarada.

Cotswolds, Inglismaa

Cotswolds
Cotswolds Foto: Vida Press

«Cotswoldsi künkad, lammastega karjamaad ning väikesed veetlevad külad ajalooliste majadega sobivad kõigile, kes otsivad rahu ja vaikust,» sõnas Inglismaa reisiekspert Jonathan Epstein.

Piirkonna maaliliste paikade imetlemiseks on olemas 164 kilomeetri pikkune jalgrada, mis kulgeb läbi vanade külade, rahulike nõmmede, põldude ning metsade.

Muhu saar, Eesti

Koguva tuulik Muhu saarel
Koguva tuulik Muhu saarel Foto: Vida Press

USA tuntud reisikorraldaja, Exeter Internationali asutaja Greg Tepper soovitas reisida just rahulikule Muhu saarele. Tepper kommenteeris, et Eesti suurima saare kõrval olev Muhu saar tundub oma pukktuulikute ning puumajadega pärinevat justkui muinasjutust. Lisaks saare rahustavale õhkkonnale on seal ka ainus Tallinnast väljaspool asuv viietärnihotell ajaloolises Pädaste mõisas.

Beara poolsaar, Iirimaa

Beara poolsaar
Beara poolsaar Foto: Vida Press

Kuigi Beara poolsaar pole Iirimaal nii tuntud paik kui seda on Ring of Kerry või Dingle poolsaar, on poolsaar siiski avastamist väärt. Bearal asub üks maailma pikim mööda rannikut kulgev tee, kus jalutades võib tekkida tunne, et ollakse mõnes salajases ja müstilises kohas.

Lofoodid, Norra

Lofoodid
Lofoodid Foto: Vida Press

Norra läänerannikul olev omapärane saarestik on hea koht kalastajatele ning metsiku looduse nautlejatele. Pisikesed punased kalurimajad, millest osa on tehtud hotellideks, loovad üheskoos veekogu äärde imeilusa vaatepildi. Maist juulini on paiga külastamisel võimalik nautida ka piirkonna fenomeni, põhjapooluse kesköist päikest.

Pljoss, Venemaa

Pljoss
Pljoss Foto: Vida Press

Väikest Pljossi linna on nimetatud ka Volga jõe pärliks, sest väga pika ajalooga asula pakub reisihuvilistele avastamiseks suurel hulgal vanu kirikuid ning mõisaid. Tepper soovitab minna Venemaa maakohtade avastamiseks just sellesse linna ning võtta kaasa näiteks mõni raamat, mille lugemine Volga jõe kaldal vaatega Pljossi väikelinnale aitab mõnusasti argipäevast aja maha võtta.

Põhja-Šoti mägismaa, Šotimaa

Põhja-Šoti mägismaa
Põhja-Šoti mägismaa Foto: Vida Press

Põhja-Šoti mägismaa on vaikse, müstilise ning hingematvate rohelisusest pakatavate vaadetega koha otsijale ideaalne sihtpaik. Piirkonnas matkates ning mõne järve äärde jõudes tundub vägagi tõenäoline, et just sellestsamast veekogust võiks välja astuda mõnest šoti muinasjutust tuntud koletis.

Pueblo Garzón, Uruguay

Uruguay kagunurga karjamaade keskele jääv väike Pueblo Garzóni küla näeb välja selline, nagu oleks see pärit teisest ajastust. Pealinnast Montevideost kahetunnise sõidu kaugusel asuv koht võlub külastajaid rahulikkuse ning suurepärast toitu pakkuva söögikohaga, kus sööjaid jätkub alati, vaatamata küla väiksusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles