Üks vale samm Norras läks turistile maksma sadu eurosid

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt kolme riigi vahel
Piiripunkt kolme riigi vahel Foto: Wikimedia Commons

25-aastane turist peab maksma tuhandeid Norra kroone trahvi, sest tegi Põhja-Norras ühe eksliku sammu ja astus valele poole piiri.

Noormees külastas Põhja-Norras omapärast punkti, kus saavad kokku kolm riiki, Norra, Soome ja Venemaa. Piiripunktiks seatud kivikünka juures pildistades astus mees aga korraks Venemaa poolele, vahendab The Local.

Politsei sõnul on ka vaid hetkeline üle piiri minek siiski illegaalne ja seetõttu ootab piiririkkujaid ees karistus. «Pole ühtegi seadust, mis sätestaks kui kaugele üle piiri peab minema selleks, et seadust rikkuda. Isegi kui tõstad ühe jala Venemaa poolele, oled Schengeni alast väljas,» sõnas politsei esindaja Bjørn Tormod Syversen.

Ta lisas, et piirkonna politseile ei ole sellised piiririkkumised erandlikud. «Suvisel turismihooajal juhtub seda palju kordi ja juhuseid tuleb ette ka talvel, kui siinkandis käib palju suusatajaid.»

Piiri ebaseaduslikust ületamisest annavad politseinikele enamjaolt teada patrullivad piirivalvurid. Tavapäraselt jääb trahv 500 ja 1000 euro vahele.                                               

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles