15 Euroopa salajast saart, mida tuleks kindlasti külastada

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastellorizo
Kastellorizo Foto: Vida Press

Suvepuhkust planeerides jääb pilk ikka pidama Santorinile, Kreetale või Maltale, kuid tegelikult on Vahemerel palju pisikesi saari, mis pakuvad külastajatele hoopis privaatsemat äraolemist.

Telegraph pani kokku nimekirja väikestest salajastest saarekestest, kuhu enamik turiste minna ei oska, kuid mis on äärmiselt kaunid ja kindlasti ka oluliselt rahulikumad, kui suured ja tuntud turismisihtkohad.

1. Isola la Maddalena, Itaalia – Sardiinia väike sugulane ei ole suutnud teha endale nii suurt nime, kuid on sellegipoolest külastamist väärt. Paik on tuntud privaatsete randade ja türkiissinise vee poolest. Lisaks ei puudu sealt varemed, mis iga ajaloohuvilise meelt lahutavad.

2. Pantelleria, Itaalia – väike must täpike meres Sitsiilia ja Tuneesia vahepeal on tõeline pärl puhkusenautlejatele. Siia põgenevad puhkama ka häbelikud kuulsused, kes rahvamasside keskel kunagi rahu ei leia.

3. Kastellorizo, Kreeka – kõige väiksem ja kindlasti üks ilusamaid Kreeka asustatud saari. Siia saamiseks tuleb kõigepealt teha peatus Rhodosel ja siis jätkata teekonda kas laeva või lennukiga. Linna arhitektuur on üsna omapärane ja meeldejääv, värvilised majakesed mäenõlval lausa kutsuvad pildistama.

4. Salina, Itaalia – siia saab tulla praamiga, mis asub teele kas Napolist või Messinast. Siit leiab idüllilise majutuse keset oliivipuuväljasid ja sidrunipuid, mis sügise poole pakuvad eriti värvikat vaatepilti.

5. Ile de Bendor, Prantsusmaa – kuigi Prantsusmaa saartest palju ei räägita, on sealgi väga kauneid paiku. See saar on kuulsuste lemmiksihtkohtade eesotsas ning siia põgenevad inspiratsiooni saama ka paljud kunstnikud.

6. Meganisi, Kreeka – väike ja tundmatu saar Lefkase ranniku lähedal. Kuigi siin on ka randu, peaksid Meganisile tulema kindlasti matkahuvilised.

7. Cies saared, Hispaania – kohalikud kutsuvad neid paiku piirkonna Kariibi mereks või Seišellideks ja kui sinna juba kohale jõuad, on seda lihtne mõista. Need saarekesed näevad välja üsnagi troopilised.

8. Vis, Horvaatia – äärmiselt ilusad vaated ja pisikesed privaatsed rannad. Siin ringi sõites tekib tunne, nagu oleksid osaline mõnes maailmakuulsas Bondi-filmis.

9. Ios, Kreeka – kõik, kelle unistuseks on pikad liivarannad ja helesinine vesi, peaksid sammud seadma Iose saarele. Siin toimuvad sageli akustilised kontserdid, mis loovad lõõgastumiseks sobiva keskkonna.

10. Cavallo, Prantsusmaa – tõeliselt luksuslik saar, kus suursugusust õhkab igal sammul. Siia pääsevad sageli ainult rikkad ja kuulsad või siis need, kel on võimalust sinna sõita oma erajahiga.

11. Kea, Kreeka – see Kreeka saareke on igati suutnud vältida turistide huviorbiiti, mistõttu on seal tõeliselt rahulik ja ilusate vaadete nimel ei pea teistega võitlema.

12. Koufonissia, Kreeka – suurte Naxose ja Amorgose saarte taga on peidus väike Koudonissia, kus laiuvad liivarannad ja vesi on türkiissinine.

13. Marstrand, Rootsi – peamiselt tullakse siia purjetama, ujuma ja mereande sööma. Lisaks leiab siit Rootsile omased puitmajad ja matkarajad.

14. Ile de Porquerolles, Prantsusmaa – St Tropezi hullusest vaid kiviviske kaugusel asub väike idülliline saareke, mille olemasolust paljudel aimugi ei ole. Siia tuleks tulla jalutama, ujuma, avastama ja sööma.

15. Sylt, Saksamaa – Hamburgist mõne tunni kaugusel asub Sylt, kuhu Golfi hoovus toob mõnusalt sooja suve. Kindlasti on see hea paik lohesurfaritele, kes siin oma oskused proovile saavad panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles