Barcelonalased lõikasid läbi turistibusside ja rendirataste rehvid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona protesteerija
Barcelona protesteerija Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Barcelona meelitab ohtra ajaloo ja rikkaliku kultuuriga ligi igal aastal miljoneid turiste, mistõttu on linnas vohama hakanud ka kodumajutuste pakkumine ning see on omakorda välja vihastanud kohalikud.

Barcelonalased on juba pikemat aega turistitulvade vastu protestinud ning avaldanud soovi, et masside tulekut kuidagi piirataks. Ühe sammuna on linnavõimud üritanud taltsutada vohavat kodumajutustemaastikku, mis on üürihinnad ulmelistesse kõrgustesse tõstnud, vahendab Telegraph.

Siiski soovivad kohalikud, et linna heaks rohkem ära tehtaks, sest väidetavalt ei jää paigast turistimasside all enam midagi järgi. Protestiaktsioonid on taas elavnenud ja kohalikud lõikasid läbi turistibussi ja rendirataste rehvid. Lisaks soditi täis ka busside küljed.

«Maskis mehed piirasid bussi ümber ja hakkasid karjuma. Me olime valmis, et kohe tuleb keegi noa või relvaga bussi. Ma tõesti arvasin, et see on terrorirünnak ja nüüd on minu päevad loetud,» sõnas bussis viibinud briti kodanik Andrew Carey.

Usutavasti oli tegu hoopis Arrani ehk Katalaani iseseisvuse eest seisva radikaalse noorteliikumise liikmetega. Nüüdseks on juba kindlaks tehtud, et noored on ka rendirataste rehvide lõhkumise taga.

Nende tegevus on saanud aga vastakat tagasisidet, sest pigem tekitab see vastumeelsust Kataloonia ja nende iseseisvuspüüdluste suhtes. Samas on Arrani liikmed aga kindlad, et nende tegevus on õige, sest see peegeldab vaid seda vägivalda, millega nemad peavad iga päev tänavatel silmitsi seisma.

Barcelona linnapea Ada Colau on samuti kindel, et midagi peab muutuma, sest linn ei võimalda enam rohkem turiste vastu võtta. Muuhulgas ei lubata linna enam juurde ehitada hotelle ja ka külaliskorteri tekkele on pandud piirang.

Samas on Barcelona turismitöötajad kindlad, et nii midagi ei muuda, sest kuigi linna külastas aastas 32 miljonit turisti, siis ainult 23 miljonit neist olid päevareisijad, kes linnas ei ööbinudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles