Suvesoovitus: 11 üritust, mida sel nädalal Eestis külastada (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. GMP Suveöökino, Otepää (3.–31.08) – GMP Clubhotel&Pühajärve restorani terrassil saab juuli ja augusti öökinos näha nostalgilisi, kohati pähe kulunud, kuid ikka ja jälle vaadatavaid Eesti mängufilme: «Vallatud kurvid» (1959), «Mehed ei nuta» (1968), «Viimne reliikvia» (1969), «Noor pensionär» (1972), «Suvi» (1976), «Siin me oleme» (1979), «Nukitsamees» (1980), «Teisikud» (1972) ja «Nipernaadi» (1983). Tule veeda tore õhtu ja võta pere ja sõbrad ka kaasa!

2. Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival (4.–13.08) – Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival on vanim järjepidevalt toimuv muusikafestival Eestis ning üks tähtsamaid ja kesksemaid orelifestivale kogu maailmas. Siin on esinenud peaaegu kõik maailma juhtivad organistid. Festivali käigus toimub ka kammerkoori ja orkestri kontserte ning meistriklasse organistidele. Eesti on kogu maailmas unikaalne romantilise perioodi hindamatute orelite poolest. Festivali peaareeniks on Tallinnas Niguliste muuseum-kontserdisaal, kuid kontserdid toimuvad ka teistes Tallinna ning kogu Eestimaa ajaloolistes kirikutes.

3. Pärnu Gildipäevad (4.–5.08) – Pärnu gildipäevad pakuvad linlastele ja linna külalistele ehedat ja ausat käsitööd, vahvaid õpitubasid nii suurtele kui ka väikestele ning kohalikku toitu ja tasuta meelelahutusprogrammi. Festival toimub Maarja-Magdaleena Gildis, Steineri aias ja nendega piirnevatel väiksematel ajaloolistel südalinna tänavatel. Tänavad täidab kunsti- ja käsitööturg, kauplemas on üle saja käsitöölise ja kunstniku Eestist ja välismaalt. Steineri aias kaubeldakse kohalike toidusaadustega ning ka oluline osa meelelahutusprogrammist toimub aias.

4. Kukemuru Ambient festival, Salmiku küla (4.–6.08) – «Rohkem heli, vähem muusikat» – Kukemuru Ambient festivali läbivaks ideeks on ambient-kultuuri (muusika, visuaalne kunst) loomulik presenteerimine looduslikus keskkonnas ning seeläbi orgaanilise sidususe tekitamine kaasaegse kultuuri ja looduse vahel. Nelja aasta jooksul on festivalil presenteeritud ambient-muusikat üle maailma. Kukemurul on esinenud rahvusvahelise tuntusega artistid nagu Biosphere Norrast ning Cabaret Voltaire asutajaliige ja maailmanimega keskonnahelide salvestaja Chris Watson.

5. Matkapesa öömatk 2017, Jõeküla (4.–5.08) – Põltsamaa jõel toimub järjekordne Matkapesa Öömatk. Tule naudi öise jõe eripära ning saa kogemuse võrra rikkamaks. Augustikuu pimedad ööd koos tähesäraga tekitavad paljudes meis maagilise tunde, mis muudab teekonna unustamatuks kogemuseks.

6. IV Eestis ehitatud ja kummaliste liikurite killavoor, Järva-Jaani (5.08) – Järva - Jaani Vanatehnika varjupaik kavandab 2017. aasta suurürituseks 5. augustil 2017 Eestis ehitatud kummaliste sõidukite killavoori. Neli aastat tagasi toimunud samalaadne üritus pälvis Järvamaa turismisündmuse 2013 tiitli. Kui sa oled kummalise iseehitatud sõiduki omanik või pakub selline sõiduk sulle huvi, siis oled oodatud Järva-Jaani!

7. XIII Kalevipoja Kala- ja Veefestival, Raja küla (5.08) – Laadal kaubeldakse parimate kohalike põllu- ja aiasaadustega. Peipsi sibulat, kurki ja kala jätkub kõigile. Kohal on kuulsamad käsitöökaupmehed ja parimad meelelahutajad. Lastele on avatud batuudid ning muud pöörased atraktsioonid ja tegevused.

8. Sangaste Rukki Päev, Sangaste küla (5.08) – Sangaste Rukki Päev toimub igal aastal augusti esimesel nädalavahetusel. Rukki Päeval on Sangaste lossi õuel folkkontsert Rukki-Folk, kohalike toodete laat, koduleivakonkurss ning õpitoad. Lisaks toimuvad Rukkihundi Rahvajooks ja Tõukerattasõidud, ekskursioon Rukkikülas ning sel aastal uuendusena Rukkiräägu vibulaskmine ja tänavapikkune kogukonna ühispiknik.

9. Eesti disaini ja vanavara päev Luigel (6.08) – Luige vanavara- ja käsitöölaat on kohtumispaigaks vanavarahuvilistele ja kollektsionääridele, põnevaid leide kodusisustuseks leiab nii vanavara kui ka käsitöö hulgast. Lastele algab kell 12 tasuta teatrietendus ja mängud Pipiga. Lisaks saab sõita karusselliga, proovida ponisõitu ja osaleda superseebimullide tegemisel. Luige näituseväljak asub Tallinna külje all Kiili vallas ja on Viljandi maantee ääres hästi leitav.

10. Pähklilinna käsitöö- ja rahvakunstipäev, Otepää (6.08) – Traditsiooniline käsitöölaat on Otepää kultuurikeskuse pargis. Kultuurikeskuse terrassil esinevad rahvamuusikud, huvilistele on avatud käsitöö õpitoad.

11. Silvi Vraidi muusikapäev, Kehra (6.08) – Silvi Vrait (28.04.1951, Kehra – 28.06.2013, Tallinn) oli silmapaistev Eesti laulja, pedagoog ning astroloog. Ta sündis ning kasvas Kehras, kus 1968. aastal lõpetas lastemuusikakooli klaveri eriala ning 1969. aastal keskkooli. Silvi Vraidi muusikapäev toimub Kehra jõeäärses pargis. Ürituse eesmärgiks on pidada meeles Kehrast välja kasvanud väljapaistvat muusikapedagoogi ning muusikut. Tänavu toimub Silvi Vraidi Muusikapäev neljandat korda. Kell 16 esinevad ansambel Justament, Sandra Nurmsalu ja Heli Karu Laulustuudio laululapsed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles