Piloodi vea tõttu jooksis lennuk kütusest tühjaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telik
Telik Foto: Vida Press

Air India lennuk Airbus 320 jooksis pilootide vea tõttu peaaegu kütusest tühjaks, sest kokpitis olnud naised unustasid teliku üles tõsta.

Lennuk 99 reisijaga pardal tõusis õhku Kolkatast ja suundus Mumbaisse, kuid kui telikut sisse ei tõmmata mõjub see tugevasti aerodünaamikale ning nii põletab lennumasin ka planeeritust palju rohkem kütust, vahendab Daily Mail.

Lennuk ei saanud seetõttu tõusta kõrgemale kui 7000 meetri kõrgusele ja sõita kiiremini kui 426 kilomeetrit tunnis, kui tegelikult peaks selline lennuk sõitma 11 kilomeetri kõrgusel ja 836 kilomeetrit tunnis. Kaks pilooti ei saanud aga veast aru ja ei osanud ka lennu ajal telikut üles tõmmata.

Kui nad lõpuks märkasid, et kütus hakkab otsa saama, tegid nad hädamaandumise Nagapuri lennujaamas. Alles siis, kui nad üritasid telikut maandumiseks alla lasta said nad aru, et seda pole nad kunagi üles tõstnudki.

Air India esindaja kinnitas, et mõlemad naispiloodid on pärast vahejuhtumit töölt kõrvaldatud. Lennufirma asus toimunut ka uurima ning seni ei ole kinnitatud, kas pilootidel oli ehk põhjus, miks nad telikut üles ei tahtnud tõsta.

See, et lennuk lendas tavapärasest madalamal ja aeglasemini ei tekitanud muret ka lennujuhtides, sest võib ette tulla olukordi, kus pilootidel on seda vaja teha ja lennujuhid annavad neile selleks vastava koridori küsimata, miks nad seda teha soovivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles