Veneetsia sildadel pildistamise eest võib trahvi saada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia
Veneetsia Foto: Vida Press

Veneetsia on juba pikemat aega hädas suurte turistimassidega, eriti kruiisituristidega, kes kasutavad küll linna hüvesid, kuid ei too midagi linnale tagasi, sest nad ei ööbi ega einesta linnas.

Linna ametivõimud on üles seadnud mitmeid uusi reegleid, millega muuta linnakülastus kõigi jaoks mugavamaks ning mis aitaksid linna omapära ka säilitada. Muuhulgas peavad reisijad hakkama nüüd vähendama ka pildistamiseks mõeldud aega, sest liigne jokutamine võib kaasa tuua suure trahvi, vahendab Conde Nast  Traveler.

Veneetsias on käivitatud EnjoyRespectVenezia kampaania, millega innustatakse turiste viisakalt käituma Muuhulgas on keelatud prügi maha viskamine, linna äärealadel telkimine ja läbi vanalinna rattaga sõitmine. Lisaks ei tohi käia vaatamisväärsuseid uudistamas bikiinides või ujumispükstes või takistada liiklust näiteks pildistamisega.

«Ilma piisava põhjuseta seismine» on toodud nüüd välja kui üks keelatud tegevustest, mille eest võib saada paarisaja eurose trahvi. Siiski ei ole ametivõimud veel kehtestanud täpset ajalimiiti, kuid linnas liiguvad ringi korravalvurid, kes peavad silmas head tava, mistõttu ei tohi tänavate kitsaskohtadel, ehk sildadel, liialt kauaks pildistama jääda.

Kuna turistid on juba pikemat aega hoolimatult käitunud, siis nüüdseks on linnas keelatud ka sillalt kanalisse hüppamine, kanalites ujumine, avalikes kohtades pikniku pidamine. Einestamispiiranguga on välja tulnud ka teised Itaalia linnad. Muuhulgas kastab Firenze kõik oma linna trepid märjaks, et turistid seal istuda ja süüa ei saaks. Roomas keelati ära söömine kuulsate purskkaevude lähedal ja õhtune alkoholitarbimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles