Seitse moodust, kuidas ööl enne reisi lõõgastuda

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiärevus
Reisiärevus Foto: Vida Press

Puhkus on küll vahva, kuid ilmselt on lennukileminek veidi stressitekitav. Samuti võib reisiärevus, pakkimismaania ja muu selline tekitada liigset muret.

Selleks, et rahuliku meelega reisile suunduda, tuleks eelnev õhtu endaga tegeleda ja järgida mõnd lihtsat nippi, et reisiärevus võimust ei võtaks, vahendab Popsugar.

Käi jooksmas - mingisuguse trenni tegemine aitab lausa mitmel viisil. Esiteks väsitab see ära, seega saad öösel rahulikult magada ega vähkre. Teiseks vallandab see kehas endorfiine, mis suudavad ärevuse minema peletada.

Mediteeri - kui jooksmine või trenni tegemine ei meeldi, saab ärevust peletada ka täiesti rahulikult. Võta enda jaoks aega, täpselt nii palju, kui ise seda soovid ja viska kõik peast välja. Keskendu hingamisele ja nii ärevus ära kaobki.

Otsi lavendlit - lavendel on rahustav ning seega aitab lavendliõli ka ärevust taandada. Kui käepärast on värsket lavendlit, aitab seegi, nuusuta lavendlilõhna ja oledki rahulikum.

Kontrolli oma kohver üle - kui oled asjad juba ära pakkinud, siis veendu, et kõik vajalik oleks olemas. Pane ka oma käekott või käsipagas juba eelmisel õhtul enne magamaminekut valmis, nii ei pea sa hommikul tormama hakkama.

Joo teed - kummelitee on erakordselt rahustav ja aitab lõõgastuda isegi siis, kui närveerid eesseisva reisi pärast.

Tee endale kuum vann - pole paremat viisi lõõgastumiseks kui vannivahu keskel soojas vannis. Pane mängima ka mõni rahustav muusikapala ja lase pea mõtetest tühjaks.

Maga korralikult - võiks küll arvata, et kui end eelneval õhtul piisavalt väsitad, aitab see lennukis mõnusalt magada. Sageli ei pruugi see plaan aga toimida ja siis oled hoopis tusasem ja väsinum. See lööb aga kogu keha tasakaalust välja ja ei aita ka ärevusega toime tulla. Isegi kui su lend on hommikul vara, katsu ikka eelneval ööl piisavalt magada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles