Itaalia pakub turistidele üleriigilist tasuta internetti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: Vida Press

Enam ei pea turistid ootama ja kannatama, et oma üliilusaid pilte Itaalia rannast või Pisa tornist sotsiaalmeediasse riputada, sest Itaalia valitsus on loonud kõigile tasuta interneti.

Itaalia valitsus lõi rakenduse WiFi Italia, mille kasutajad saavad üle riigi end tasuta internetivõrkku ühendada. Igale poole, raudteejaamadesse, hotellidesse ja teistesse avalikesse asutustesse, luuakse internetipunktid, millega saab läbi loodud rakenduse ka ühendust, vahendab Travel and Leisure.

Esimest korda rakendust kasutades tuleb end ka registreerida, kuid hiljem ei ole vaja enam midagi muud teha kui võrku ühendada. Rakendust on võimalik kasutada nii itaalia kui ka inglise keeles. Praegu toimib see juba turistide lemmiksihtkohtades Roomas, Milanos ja Toscanas.

Kultuuriministeerium loodab, et turistid hakkavad rakendust kasutama selleks, et osta erinevaid ekskursioone ja muuseumipileteid. Nii saavad nad ka erinevate vaatamisväärsuste kohta kiiremini ja paremini infot.

Itaalial on üks madalamaid keskmisi internetikiiruseid terves Euroopas, mistõttu võib veidi aega võtta, kui korralik WiFi üle riigi levima hakkab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles