Võrreldes eelmise aastaga on turistide hulk maailmas kasvanud (1)

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta esimese nelja kuuga on maailma eri paiku külastanud rekordiline hulk turiste.
Selle aasta esimese nelja kuuga on maailma eri paiku külastanud rekordiline hulk turiste. Foto: Vida Press

Selle aasta esimestel kuudel on maailmas reisinud 6% rohkem inimesi kui mullu samal ajal, olles seega viimase 12 aasta kõrgeim näitaja.

UNWTO ehk Maailma Turismi Organisatsiooni andmetel saabus erinevatesse maailma sihtpaikadesse aasta esimesel neljal kuul kokku 369 miljonit inimest, kes jäid riiki vähemalt üheks ööks. Tavaliselt moodustab esimeste kuude turistide arv 28% kogu aastasest külastajate hulgast, seega on oodata ka kõrget näitajat ülejäänud aastalt. Kõige rohkem tõusis külastatavus Lähis-Idas (+10%), Aafrikas (+8%) ja Euroopas (+6%).

«2016. aastal negatiivsete sündmuste poolt mõjutatud piirkonnad näitasid lühikese aja jooksul kiiret külastajate arvu kasvu ning see on väga tervitatav just nende jaoks, kes oma kodukohas elatuvadki peamiselt ainult turismist,» sõnas UNWTO peasekretär Taleb Rifai.

Eelmisel aastal rändas maailmas ringi ligi 1,235 miljardit inimest, kellest 50% ehk 615 miljonit liikus just Euroopasse. 25% turistidest külastas aga Aasia ning Vaikse ookeani piirkonda, 16% Põhja- ja Lõuna-Ameerikat ning Aafrikat ja Lähis-Ida vastavalt 4% ja 5% kõikidest turistidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles