Miks kasvab turistide arv maailmas kõige kiiremini just Sierra Leones?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolobus ahv
Koolobus ahv Foto: Vida Press

Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel kasvab turistide hulk kõige kiiremini Sierra Leones, kuhu 2015. aastal reisis 24 000 inimest, kuid 2016. aastal oli külastajate arv tõusnud juba 74 400 inimeseni.

Seetõttu on aastaga Sierra Leone turistide arv kasvanud hämmastavad 310 protsenti. Osaliselt kirjutatakse populaarsuse kasv Ebolast ülesaamise arvele. Reisijate jaoks on Sierra Leone aga Lääne-Aafrika salajane rannakuurort, vahendab Lonely Planet.

Sierra Leones on hämmastavalt ilusad rannad ja lopsakad vihmametsad, kus elavad paljud väljasuremisohus liigid. Lisaks on seal ka elav pealinn Freetown ja ajaloolised vaatamisväärsused, kirjeldas Lonely Planeti Aafrika-ala toimetaja Matt Philips.

Riiki laastas üle kümne aasta kestnud kodusõda ja alles hiljuti levis seal ka Ebola viirus, kuid nüüdseks on mõlemad seljatatud ja olukord tasapisi taastunud. Seetõttu võib just turism mängida olulist rolli riigi taaselavdamises.

Sierra Leone on Aafrika üks kolmest suurimast loomavaatlusriigist. Tiwai saarel on metsloomade kaitseala, kus elutseb 11 liiki primaate. See on üks väheseid paiku Lääne-Aafrikas, kus võib näha šimpanseid ja teisi ohustatud liike nagu koolobus ja diana ahvid.

Vaata, millistes riikides on veel turistide arv jõudsalt kasvanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles