Mida tehakse purskkaevust saadud 1,3 miljoni euroga? (1)

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mündid Trevi purskkaevus
Mündid Trevi purskkaevus Foto: SCANPIX

Laialt on levinud komme visata purskkaevu münt ning sealjuures midagi soovida. Tänu sellele tavale kogub Rooma tuntuim purskkaev aasta jooksul kopsaka summa.

Trevi purskkaevu mündiviskamise tava tuleb 1950. aastate Oscari võitnud filmist «Kolm münti purskkaevu» («Three Coins in the Fountain»), mille järgi üks münt toob sind kunagi tagasi Rooma, teine juhib sinuni armastatu ning kolmas tagab kaunid pulmad Roomas, vahendab Business Insider.

Kuigi metallraha kaevu viskamise komme võib tunduda mõne jaoks pisut tobedana, järgib tava siiski suur hulk turiste ning roomlased peavad peaaegu igal ööl purskkaevu puhastama. 2016. aastal koguti vaatamisväärsusest ligi 1,3 miljonit eurot.

Kogu raha antakse Caritase katoliiklikule mittetulundusühingule, mis kasutab summat terviseedenduseks, vaesuse vähendamiseks, katastroofide kahjude likvideerimiseks ning kannatanute abistamiseks. Näiteks on Trevi purskkaevust saadud raha eest ehitatud vaestele toidupood ning aidsi haigestunutele varjupaik.

2005. aastal saadi purskkaevust umbes 500 000 eurot, seega on summa üheteistkümne aastaga rohkem kui kahekordistunud. Algselt korjasid ka kohalikud purskkaevust münte, kuid kui Rooma linna nõukogu võttis vastu seaduse, millega see keelati, suurenes ka Caritasele laekuv summa ligi 30%.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles