Kaks teismelist jäid kolmeks päevaks Pariisi katakombidesse lõksu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi katakombid
Pariisi katakombid Foto: Vida Press

Eile päästeti Pariisi kuulsatest katakombidest kaks teismelist, kes olid seal ära eksinud ega suutnud enam väljapääsu leida.

Seni on veel teadmata, kuidas kaks teismelist, 16- ja 17-aastane poiss, katakombidesse ära eksisid ning kes nende puudumist märkas ja sellest teada andis. Teismelised viidi pärast leidmist alajahtumise tõttu kiiresti haiglasse, vahendab Travel and Leisure.

«Me leidsime nad tänu koertele,» rääkis Pariisi tuletõrjemeeskonna esindaja. Pariisi katakombidel on vaid üks ametlik sissepääs ja kõiki ülejäänuid ei tohi juba alates 1955. aastast kasutada. Muuseumi operaatori sõnul ei ole keegi kunagi sel perioodil seal ära eksinud, kui see on olnud rahvale avatud.

Väidetavalt üritab mõni adrenaliiniotsija siseneda katakombidesse keelatud uste kaudu, mistõttu satutakse tundmatutesse paikadesse ja nii on ka eksimise oht suurem.

Pariisi katakombidesse on sajandite jooksul maetud rohkem kui kuus miljonit inimest. Inimesi hakati sinna matma 18. ja 19. sajandil, mil suleti ohtralt surnuaedasid, sest need olid ohtlikud elavate inimeste tervisele. Katakombid asuvad 20 meetri sügavusel ning laiuvad palju kilomeetreid Pariisi tänavate all. Turiste lastakse vaid kahe kilomeetri pikkusele lõigule. Keskmine temperatuur katakombides on 14 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles