Neli tõeliselt püha puud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule puu Mehhikos
Tule puu Mehhikos Foto: Vida Press

Haabersti liiklussõlme ehitusele jääb ette hõberemmelgas, mida aktivistid soovisid päästa. Kuigi tegu ei ole püha puuga, on maailmas palju neid hiiglaseid, keda kohalikud iga hinna eest soovivad kaitsta.

Bodhipuu, Taimaa – liivakivist Buddha skulptuur on end peitnud Ayutthaya kloostri bodhipuu juurte vahele. Bodhipuu all sai ka Siddhartha umbes 2600 aastat tagasi valgustunuks ning temast sai Buddha.

Tule puu, Mehhiko – mehhiklased soovivad selle hiiglasliku puu võtmist UNESCO maailmapärandi nimistusse. Kuigi seda ei ole veel saavutatud, on puu võimas: 35 meetrit lai ja 30 meetrit kõrge. Puu arvatavaks vanuseks on 2000 aastat ning usutavasti istutas selle kunagine asteekide preester.

Glastonbury püha okkapuu, Inglismaa – kuni 2010. aastani pidasid paljud kristlased puud pühaks ning korraldasid selle juurde palverännakuid, kuid ühel ööl raiuti puu vihakuriteona maha. Tänaseks on pühast puust alles vaid känd.

Abrahami tamm, Läänekallas – väidetavalt külastas siin ingel Iisraeli loojat ja lubas, et ta saab poja. See tamm võib olla kuni 5000 aastat vana ja jäänud ainukesena alles metsast, mis arvatavasti sel ajal seal laius. Väidetavalt sureb puu enne ära, kui meie hulka tuleb antikristus. Puu peamine tüvi on olnud surnud juba 1996. aastast, kuid alati on olnud võrse, mis annab veel lootust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles