Muuseumid, millel on kõige ebatavalisemad väljapanekud

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksekihar
Juuksekihar Foto: Vida Press

«Midagi teistsugust» ootavale turistile pakuvad järgnevad muuseumid kindlasti palju huvi, sest nende seas on vägagi omapärase ja võib isegi öelda, et pisut veidra ekspositsiooniga muuseumid, kirjutab Travel and Leisure.

Mängujäneste muuseum – Altadena, California

 

We out hare.

A post shared by Niki Lytton (@nikilytton) on

Abielupaar Candace Frazee ning Steve Lubanski avasid 1998. aastal oma kodus jäneste muuseumi. Mängujäneste kogumine sai alguse lihtsast sõbrapäevakingist, milleks oli jänes, kes hoidis silti «I Love You This Much» (Ma armastan sind nii väga). 1993. aastaks oli paar kogunud üle 23 000 jänese, nende hulgas olid pehmed, keraamilised, plastist ja teistest materjalidest mänguloomad. Muuseumi veidraimaks osaks võib pidada «Surnud unistuste aeda», kuhu on maetud katki läinud jänesed. Sinna on lisatud ka silt, mis ütleb, et ühtki katkist jänest ära ei visata, vaid nad istutatakse maha, et nad saaksid uuesti kasvada.

Shin-Yokohama Rameni muuseum – Yokohama, Jaapan

 

Shin-Yokohama Ramen Hakubutsukan #新横浜ラーメン博物館 #ラーメン

A post shared by 勇千 (@shokubutsugaku_hi) on

1958. aastast on ramen'is (Jaapani rahvussupp) kasutatavad nuudlid olnud riigis üheks põhiroaks ning selleks, et selle toidu olulisust näidata asutati kolmekorruseline muuseum, kus eksponeeritakse peaaegu lugematul hulgal roa variatsioone. Praegu on Jaapanis ligikaudu 200 000 ramen'i restorani. Muuseumi poest saab omapärase suveniirina kaasa osta ka paki šokolaadi ramen'it – kakaonuudlisuppi šokolaadikastmega.

Tualettide muuseum – New Delhi, India

 

World's first and only toilet museum #delhi

A post shared by Greg Schuler (@3030vision) on

Muuseumi eesmärk on asutaja doktor Bindeswar Pathaki sõnul peale üldise tualettide ajaloo tutvustamise inimestele ka teadvustada, et reovee äravoolusüsteemid on eluliselt olulised ning et praegu pole seda võimalust kahel kolmandikul India elanikest.

Halva kunsti muuseum – Dedham, Massachusetts

 

Forget Salem. Forget haunted houses. The #MuseumOfBadArt is he creepiest place in Massachusetts.

A post shared by Gary O! (@ayoadesphone) on

Halva kunsti muuseumi lühend MOBA (Museum of Bad Art) sarnaneb pisut teise muuseumi lühendi MoMAga, kuid segamini neid omavahel ajada ei tohiks, sest viimane tähendab New Yorgi moodsat kunstimuuseumit (Museum of Modern Art). MOBA kollektsiooni kuulub ligikaudu 400 kunstiteost, millest tuntuim on värvipliiatsitega joonistatud «Atleet».

Leila juuste muuseum – Independence, Missouri

 

Strange And Interesting things in KC #leilashairmuseum #kcmuseums #hairart #history #lostart #kcmo #fieldtrip

A post shared by Amber Tennille (@lovedamaybe) on

Pikka aega juuksurina töötanud Leila Cohoon alustas juuksekunsti kollektsioneerimist 1949. aastal. Muuseumi väljapaneku hulgas on palju antiigipoest ostetud ning Leila restaureeritud kunsti, näiteks pärgasid ning ka portreesid, millele on juuksed külge kleebitud. Peamiselt on tegemist 18. sajandist pärit juustest teostega, kuid väidetavalt kuuluvad ekspositsiooni hulka ka Marilyn Monroe juuksekiharad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles