Mida teha, et reisil liigselt raha ei kuluks?

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtis on ka õige restoranivalik.
Tähtis on ka õige restoranivalik. Foto: Vida Press

Reisimine osutub tihtipeale väga kulukaks, kuid põnevaid paiku külastada ja teiste rahvaste kultuuridega tutvuda sooviks ikka ja jälle. Nende nõuannetega saate väljaminekuid vähendada ja kasutada üle jäävat raha järgmistel reisidel.

Raha vahetamine

Kui keegi pakub sulle tänaval valuutavahetust, võid olla kindel, et see pole sulle rahaliselt kasulik tehing, eriti kui sa pole teadlik kehtivast kursist. Kindlaim viis vältida kahjumisse jäämist, on vahetada raha tuntud kohas, nagu seda on pangad ja valuutavahetusega tegelevad ettevõtted. Samuti tuleks enne vahetama minemist kontrollida internetist ettevõtete rahakursse, et leida soodsaim koht.

Sularaha kaasaskandmine

Reisimise kuldreegel on: ära kanna kogu sularaha ühes kohas. Kui rahakott varastatakse, pole sul muidu sentigi. Lihtsam on kanda sularaha kaasas osade kaupa. Võta kaasa nii palju, kui arvad, et parasjagu väljas käies kulub, ning ülejäänud jäta hotelli seifi. Või kui reisid sõpradega, võiksite sularaha omavahel ära jaotada.

Turistirohkete restoranide vältimine

Sildid «We speak English» (Me räägime inglise keelt) ning mitmekeelsed menüüd on pigem hoiatused eesootavate kõrgete hindade eest. Rusikareegel ütleb, et kohalike enamusega söögikohad pakuvad väiksema raha eest head toitu. Tasub silmad lahti hoida ja märgata näiteks kohalikus keeles kirjutatud päevapakkumiste tahvlit, nii on sul võimalik lisaks odavamale söögikorrale nautida paremini ka kohalikku kultuuri.

Ära alahinda oma telefoniarvet

Paar reisipilti Instagrami või Facebooki üles laadida ning igapäevaselt sotsiaalmeediat ja meili kontrollida ei tundu väga suured raharaiskajad, kuid siiski võivad mobiilse andmeside kasutuskorrad välisriigis osutuda ootamatult kulukateks. Interneti kasutamiseks leia pigem mõni vabalt kasutatav wifi võrk, kus saad oma tegemised ära teha tasuta.

Reisi väljaspool hooaega

Tipphooajal reisimise puhul võib osutuda raskeks leida puhkuse ajaks odavad lennupiletid valitud sihtkohta. Kuigi hooajal on turismipaigad kõige ilusamad ja tavaliselt ka sooja ilmaga, saab raha kokku hoida, reisides samasse kohta pisut varem või hiljem.

Nippe jagas Traveller24.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles